Lista lui Firea. Petre Roman, Mitică Dragomir și Cornel Dinu sunt candidați PSD la CGMB

Ultima actualizare: 17-08-2020 17:18
Gabriela Firea, Petre Roman
Pro TV

Candidatul PSD la Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a dat, luni, o lovitură de imagine, anunțând nume celebre pe lista de candidați pentru Consiliul General al Capitalei.

Cel mai cunoscut nume este fostul premier a României,Petre Roman, fost lider al Partidului Democrat.

”Vreau să mulțumesc Gabrielei Firea pentru onoarea pe care mi-a făcut-o. Bineînțeles că susțineam un nou mandat pentru Gabriela Firea pentru primar general, dar acuma nu se mai pune problema să stau pe margine, să observ ce se întâmplă și să dau sfaturi, am decis să intru și să fac ceva pentru bucureșteni. Aș vrea să vă spun că sunt, probabil, dacă nu mă înșel, cel mai get beget bucureștean.” - a spus Petre Roman.

Fostul premier i-a mulțumit public lui Firea, de mai multe ori, pentru această ”onoare”: ”Săru'mâna, săru'mâna”.

De asemenea, mai sunt candidați susținuți de PSD la Consiliul General al Capitalei oameni celebri din lumea sportului, precum Elisabeta Lipă, Cornel Dinu, Dumitru Dragomir, Anghel Iordănescu sau Daniel Pancu.

”Veți observa pe aceste propuneri ale noastre sportivi, campioni, oameni de fair-play. De ce? Pentru că administrația este exact ca sportul: nu contează interese, nu contează politicianisme, ci contează doar performanța. Practic, dacă în administrație nu ai rezultate, este exact ca în sport. Nu poți să vii să arăți publicului rezultatul muncii tale, antrenamentelor tale anterioare.” - a spus Gabriela Firea.

Nu în ultimul rând, pe lista de consilieri generali a lui Firea se mai află actrița Monica Davidescu, dar și regizorul Sorin Ilieșiu. Cu această ocazie, Gabriela Firea a amintit faptul că ”suferă” pentru că treatrele sunt închise, iar ”păcănelele” nu.

”Nu sunt deloc de acord cu cei care spun că trebuie să închidem teatre. Eu sufăr foarte mult că în această perioadă sunt deschise păcănelele și, de asemenea, sunt deschise jocurile de noroc, dar teatrele rămân închise.” - a spus Gabriela Firea.

Cine este Petre Roman

 

Petre Roman, în vârstă de 73 de ani, a devenit cunoscut imediat după Revoluția din decembrie 1989, moment în care a făcut parte din noua structură de conducere, Frontul Salvării Naționale, alături de președintele Ion Iliescu.

Între anii 1990-1991, el a îndeplinit funcția de premier al României, apoi a fost ministru de Externe, între anii 1999-2000, iar apoi președinte al Senatului, (1996-1999).

La momentul ruperii FSN, Petre Roman a fondat Partidul Democrat, devenit apoi PD-L.

- în perioada 26 dec. 1989-28 iun. 1990 a fost premier într-un Guvern provizoriu
- între 28 iun. 1990 și 26 septembrie 1991 a fost prim-ministru în Guvernul Petre Roman
- între 1990 - 1992, a fost deputat din partea Frontului Salvarii Naționale
- între 1992 - 1996, a fost deputat PD și președinte al Comisiei de Aparare din Camera Deputaților
-în perioda 1996 - 2000, Petre Roman a fost senator, ales pe listele Partidului Democrat

Ultima sa funcție publică a fost cea de deputat pe listele PNL, în perioada 2012-2016. Potrivit declarației sale de avere din 2016, publicată pe site-ul Camerei Deputaților, Petre Roman deținea la acea vreme un teren de 1.000 de metri pătrați în Constanța, o clădire de 262 de metri pătrați în Voluntari, unde de altfel și locuiește, și trei autoturisme, Honda, Lancia și Land Rover.

Bijuteriile soției și tablourile de valoare însumează 22.000 de euro.

În septembrie 1991, minerii din Valea Jiului au ajuns la București, cerând demisia Cabinetului Roman. Sub presiunile violente, Petre Roman și-a pus la dispoziție demisia.

În decembrie 1999, Petre Roman a fost numit ministru de stat, ministrul Afacerilor Externe in Guvernul Isarescu. În această calitate, a deținut în perioada mai 2000 - octombrie 2000 funcția de Președinte în exercițiu al Organizației Cooperarii Economice la Marea Neagra (OCEMN).

Petre Roman s-a despărțit de soția sa, Mioara, în februarie 2007. Era căsătorit de peste 20 de ani cu ea, dar a început o nouă poveste de dragoste cu o cântăreață de manele. Silvia Chifiriuc este cu 26 de ani mai tânară decât Roman.

În iunie 2009, Petre Roman s-a însurat cu Silvia în mare secret.

În noiembrie 2009, Silvia Chifiriuc a născut un baiețel, botezat Petruș, primul moștenitor de sex masculin al fostului premier, pentru că mai are două fete cu fosta soție.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO