USR PLUS sesizează Poliția și DNA, după apariția unui clip: ”Falsifică semnături pentru PSD”

Ultima actualizare: 17-08-2020 12:51
inregistrare video Facebook
Facebook.com

Alianța USR PLUS a anunțat, duminică, faptul că va sesiza Poliția și DNA după apariția pe internet a unei înregistrări video în care presupuși angajați ai Primăriei Sectorului 5 ar falsifica semnături pentru candidați la alegerile locale.

Președintele PLUS București, Vlad Voiculescu a postat pe pagina sa de Facebook un videoclip în care susține că pot fi văzuți ”oameni plătiți din bani publici (care) falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea și Firea”.

Astfel, va fi formulată o plângere penală ”împotriva PSD, a primarului Daniel Florea și a tuturor persoanelor care apar în acest video”.

Mesajul lui Vlad Voiculescu:

La primărie DFectă a Sectorului 5, oameni plătiți din bani publici falsifică semnături de zor pentru PSD, Florea și Firea.

Aceasta este imaginea tragică a administrațiilor locale din București conduse de baroni.

Alianța USR PLUS va depune mâine plângere penală împotriva PSD, a primarului Daniel Florea și a tuturor persoanelor care apar în acest video. Infracțiunile comise sunt fals, uz de fals, delapidare (folosirea resurselor primăriei in scopul personal și de partid) și abuz în serviciu.”

 

La rândul său, candidatul PNL susţinut de USR PLUS la Primăria Sectorului 5, Cristian Băcanu, a anunţat, luni, că a formulat plângere penală, după ce în spaţiul public a apărut o înregistrare video conform căreia ar fi fost falsificate semnături pentru listele depuse de PSD la alegerile locale.

 "În dimineaţa asta, am formulat plângere penală cu privire la modul în care oamenii de la PSD au înţeles să falsifice semnăturile pentru susţinerea echipei Firea - Florea. Este vorba despre falsificarea semnăturilor din Sectorul 5. Există acel film pe care l-a văzut o ţară întreagă. Există o practică, se pare, la nivelul PSD, pe care noi nu o putem tolera. Este incompatibilă cu statul de drept, cu democraţia şi, aşa cum ne-am angajat să oprim furtul din Sectorul 5, începem cu furtul acestor semnături, pentru că tot o formă de furt este", a declarat Băcanu, potrivit Agerpres, cu ocazia depunerii dosarului de candidatură pentru alegerile din septembrie.

Preşedintele USR Bucureşti, Claudiu Năsui, l-a acuzat pe Daniel Florea că "susţine" falsificarea de semnături.

"Vedem ce s-a întâmplat în Primăria Sectorului 5, chiar ieri seară, cu acel video, văzut de o ţară întreagă, cum un primar susţine falsificarea unor semnături de care este nevoie pentru a candida", a spus Năsui.

PLUS Sector 5 a postat pe pagina sa de Facebook o înregistrare video în care susţine că ar apărea angajaţi ai Primăriei Sectorului 5, care completează liste de semnături pentru candidatura primarului Daniel Florea. Conform aceleiaşi surse, Alianţa USR PLUS va depune, la rândul său, plângere penală.

"Fabrica de semnături pentru PSD şi Daniel Florea. Asta e imaginea tragică a administraţiei locale Sector 5. Angajaţii Primăriei în sediul Primăriei comit aceste infracţiuni. Alianţa USR PLUS va depune mâine plângere penală împotriva PSD, a primarului Daniel Florea şi a tuturor persoanelor care apar în acest video. Infracţiunile comise sunt fals, uz de fals, delapidare (folosirea resurselor Primăriei în scopul personal şi de partid) şi abuz în serviciu", a transmis PLUS Sector 5.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO