Florin Călinescu candidează pentru un mandat de primar general al Bucureștiului

Ultima actualizare: 19-08-2020 14:22
Florin Calinescu
Facebook.com

Alegeri locale 2020. Actorul Florin Călinescu s-a înscris în cursa electorală din 27 septembrie 2020, pentru obținerea unui mandat de primar general al Bucureștiului.

Anunțul a fost făcut de prim-vicepreședintele Partidului Verde, Cristian Soare, care a precizat că înscrierea candidaturii s-a făcut în ultima zi în care se mai putea face acest lucru, marți, 18 august, ”târziu în noapte”.

”Am reușit! Florin Călinescu intră în cursa pentru Primaria Capitalei. Avem un proiect unic, pe care niciun alt partid nu și-l va asuma: București-Ilfov o singură comunitate, o administrație suplă, modernă, un nivel de viață urbană ridicat așa cum merita cea mai puternică comunitate din Estul Europei.” - a anunțat Soare pe Facebook.

Înscrierea candidaturii la alegerile locale 2020 s-a făcut fără prezența lui Florin Călinescu. Colegii săi de partid au explicat faptul că actorul a fost reținut ”de o problemă de familie”.

”Târziu în noapte am depus candidatura pentru președintele nostru Florin Călinescu, care de astăzi intră în cursa electorală pentru a câștiga Primăria Capitalei. Din păcate, Florin nu poate fi alături de noi, o problemă de familie l-a reținut, ar fi dorit astăzi să fie aici, dar fiți fără griji, el o să iasă în stradă, alături de această minuntă echipă de consilieri să construim împreună metropola verde București-Ilfov, un proiect unic”, a declarat Vlad Soare într-o înregistrare video realizată marți, alături de mai mulți membri ai partidului.

Alegeri locale 2020. Lista de candidați înscriși în cursa pentru Primăria Capitalei

 

Nouă candidați s-au înscris în cursa electorală care are loc în 27 septembrie 2020, în București, pentru obținerea unui mandat la conducerea Primăria Capitalei.

Iată care sunt ceilalți 8 candidați înscriși la alegerile locale 2020, pentru funcția de primar general:

-► Nicușor Dan - susținut de PNL și USR PLUS
-► Gabriela Firea - susținută de PSD
-► Traian Băsescu - susținut de PMP
-► Călin Popescu Tăriceanu - susținut de ALDE
-► Ioan Sîrbu - susținut de Pro România
-► Ilan Laufer - susținut de Forța Identității Naționale și Platforma Social Liberală
-► Viorel Cataramă - susținut de alianța Mișcarea Patrioților Români
-► Alexandru Coita - susținut de Partidul Republican

Calendar alegeri locale 2020

 

Înscrierea candidaților la alegerile locale 2020 s-a făcut până în 18 august 2020.

Până la 19 august, birourile electorale de circumscripţie acceptă sau resping, prin hotărâre, candidaturile depuse. Urmează o perioadă de contestaţii. La 24 august, instanţele la care au fost depuse contestaţii aduc la cunoştinţa birourilor electorale de circumscripţie hotărârile definitive privind candidaturile. În aceeaşi zi, candidaturile rămân definitive.

La 25 august, partidele şi alianţele comunică reprezentanţii în Biroul Electoral Central.

La 26 august are loc tragerea la sorţi pentru stabilirea numărului de ordine de pe buletinele de vot. Până la 27 august, primarii stabilesc locurile speciale pentru afişaj electoral şi asigură amplasarea de panouri electorale în cadrul acestora.

Campania electorală începe în data de 28 august 2020, cu 30 de zile înainte de data alegerilor. La 26 septembrie 2020, ora 7.00, în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, se încheie campania electorală.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO