„Taxa pe uitare” percepută într-un cimitir din Ploiești. O angajată este cercetată disciplinar
Persoanele cu locuri de veci într-un cimitir din Ploiești vor fi obligate să plătească o taxă suplimentară, dacă nu mai știu unde sunt acestea.
Așa numita „taxă pe uitare”, a fost votată de aleșii locali, transmite news.ro. Taxa este însă prevăzută într-un regulament privind funcţionarea cimitirelor, document aprobat în urmă cu mai puţin de două luni de Consiliul Local.
Însă, o angajată a firmei Consiliului Local Ploieşti care se ocupă de administrarea cimitirelor din municipiu este cercetată disciplinar după ce a cerut unui concesionar să plătească o taxă de 28 de lei pentru că acesta nu a ştiut să menţioneze locul şi rândul pe care se află mormântul pentru care a mers să plătească impozitul anual, arată sursa citată.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Un bărbat a cărui soţie a mers să plătească impozitul pentru un loc de veci în cimitirul Bolovani din Ploieşti a reclamat, la SC Servicii de Gospodărire Urbană (SGU) SRL faptul că pe lângă valoarea impozitului, care este de 126 de lei, soţiei sale i-a fost percepută o taxă de 28 de lei pentru că nu a ştiut să spună cu exactitate rândul şi numărul alocat locului de veci în cimitir.
Aceasta este o firmă a consiliului Local Ploieşti, care administrează spaţii publice din oraş, inclusiv cimitirele.
După ce ploieşteanul s-a adresat în scris conducerii firmei care administrează cimitirele şi a prezentat situaţia şi într-un ziar local, oficialii Servicii de Gospodărire Urbană SRL au anunţat că angajatul care a încasat taxa este cercetat disciplinar. Cu toate acestea, taxa este prevăzută în regulamentul de funcţionare a cimitirelor din Ploieşti, document aprobat în 27 septembrie anul acesta de Consiliul Local Ploieşti.
Reacția firmei Primăriei
„În urma sesizării unui concesionar cu privire la încasarea abuzivă a acestui tarif, adresată atât societăţii noastre cât şi unei publicaţii locale, directorul general al societăţii a dispus verificarea în amănunt a situaţiei descrise. Astfel, s-a constatat că tariful a fost perceput eronat, fiind dispusă măsura cercetării disciplinare a casierului încasator. Pe cale de consecinţă, până în momentul clarificării acestor aspecte, directorul general a dispus stornarea facturii şi returnarea tarifului către petiţionar, precum şi suspendarea încasării acestui tarif, cu propunerea reanalizării acestuia la nivelul Consiliului Local”, a transmis printr-un comunicat de presă SC SGU Ploieşti.
Oficialii SGU au ţinut însă să precizeze că taxa a cărei reanalizare o propun acum nu este una care implică ”numai o simplă căutare în evidenţele electronice ale societăţii”.
„Identificarea locului de înhumare presupune un demers mult mai complex şi se aplică numai în cazurile în care concesionarii/moştenitorii nu pot furniza detaliile corespunzătoare locului. În aceste cazuri, informaţiile sunt lacunare, respectiv numai numele decedatului, eventual însoţit de anul decesului. Aşadar, identificarea nu presupune numai consultarea evidenţelor cimitirului, ci şi verificarea documentelor din dosarul locului, confruntarea acestora cu documentele deţinute de petent, deplasarea în teren pentru identificarea mormântului etc”, au mai arătat oficialii SGU Ploieşti.