Ziua Armatei Române, încheiată pe ritmuri de fanfară. Mesajul ministrului Fifor

Ultima actualizare: 29-10-2017 21:20

Ziua Armatei Române s-a încheiat, la Bucureşti, pe ritmuri de fanfara.

După zeci de evenimente organizate pe timpul zilei, odată cu lăsarea serii s-a dat startul unei petreceri, într-un local din Capitală.

Printre cei care s-au aflat în public s-a numărat şi ministrul Apărării.

Seara a fost deschisă cu imnul României, interpretat de orchestra Muzică Reprezentativă a Armatei. Localul a fost plin, iar printre cei prezenţi s-a numărat şi Mihai Fifor, ministrul Apărării Naţionale.

Mihai Fifor, ministrul Apărării Naționale: "Nu vreau să închei ziua fără să spun din nou la mulţi ani tuturor militarilor români. Mă gândesc cu drag la cei care sunt în teatrele de operaţie. Vreau să mă gândesc cu pioşenie la cei care nu mai sunt printre noi şi şi-au vărsat sângele pentru patrie."

De la eveniment nu au lupsit nici militarii români răniţi în Afganistan şi Irak, care au participat la Jocurile paralimpice Invictus, în Canada.

Ion Gabriel, căpitanul echipei Invictus: "186 de militari răniţi are armata României. Toţi sunt invitaţi să se refacă prin sport. Şi un militar rănit şi o persoană cu dizabilităţi poate să facă lucruri mari."

Eugen Patru, embmru al echipei Invictus: "Vreau ca la anul să particip la proba open de tir cu arcul, la Campionatul Naţional şi vreau să câştig."

Ziua de 25 octombrie a fost declarată oficial Ziua Armatei Române în anul 1959 - după retragerea trupelor sovietice din ţara noastră.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO