Anchetă la Spitalul din Buzău, după moartea unui polițist la 3 zile de la internare

26-10-2017 09:29

Acuzaţii, plângeri şi anchete, la Spitalul Judeţean din Buzău, unde un poliţist de 35 de ani a murit la 3 zile de la internare.

Rudele spun că medicii ar fi refuzat transferul bolnavului la Bucureşti, unde ar fi avut mai multe şanse.

Conducerea spitalului susţine însă că nu era o urgenţă, în momentul respectiv. Cătălin Motoaşcă avea 35 de ani şi era şef de post în comună Racoviteni, din judeţul Buzău. Era căsătorit şi urma să devină tată pentru a două oară. Vineri seară, a fost însă internat de urgenţă la secţia de cardiologie, cu diagnosticul de tromboembolism pulmonar.

Daniel Bragau - cumnatul poliţistului: "Ne spunea că îi este rău, că nu poate să o mai ducă şi că este speriat."

Rudele spun că au insistat să fie transferat la un spital din Capitală.

Vasilică Bragau - soacra poliţistului - "Medicul de gardă nu a dorit să vorbească cu medicul de la Bucureşti şi a zis că nu îl pot da că avem o singură salvare pe Buzău şi starea lui nu reprezintă o stare gravă, nu reprezintă pentru noi o urgenţă şi nu pot să vi-l dau să blochez salvarea ptentruvoi."

Daniel Bragau, cumnatul poliţistului: "A spus că nu este posibil aşa ceva, Cătălin era atunci stabil, putea să fie tranferat, vorbea, era conştient."

Luni însă, starea lui s-a agravat, a intrat în stop-cardiorespirator şi s-a stins.

Vasilică Bragău, soacra poliţistului: "După ce a murit, una din asistente ne-a luat pe amândoi şi ne-a dus în cabinetul medicilor şi a intrat acel domn doctor de sâmbătă noapte şi am spus- ne-aţi omorât băiatul, domnul doctor, ne-aţi omarat băiatul, nu ne-aţi dat ambulanţă, nu ne-aţi dat nimic şi s-a uitat la mine şi mi-a zis- doamnă, sunteţi şi nesimţită."

După moartea bărbatului, la spitalul judeţean din Buzău a fost declanşată o anchetă internă.

Dragoş Porumb - director medical SJU Buzău: "Pacientul a decedat din cauza unei insuficiente cardiace. Fiind un caz cronic, adică nu era o urgenţă. Era nevoie de acceptul medicului şef de secţie de la Floreasca, acest acord putând fi luat a două zi dimineaţă."

Cazul poliţistului a ajuns acum şi în atenţia procurorilor.


VIDEO PROTVPLUS.RO