Zi de sărbătoare și pentru credincioșii ortodocși. Oamenii au primit o crenguță de salcie sfințită în Duminica Floriilor
A fost o zi de sărbătoare și bucurii și pentru credincioșii ordocși. În Duminica Floriilor, în toate bisericile din țară, oamenii au primit o crenguță de salcie sfințită, simbol al intrării Mânuitorului în Ierusalim.
Sărbătoarea face trecerea către Săptămâna Mare, Săptămâna Patimilor, cea mai importantă din postul Paștelui. Aproape două milioane de români poartă nume de flori.
Cu credință în suflet și rugăciuni în gând, peste 1.500 de oameni au venit dimineață la Patriarhie. De sărbătoarea Floriilor, preoții au deschis Baldachinul Sfinților și au împărțit ramuri de salcie binecuvântate, anafură și iconițe în ton cu această zi mare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Enoriaș: „Bucurie și din acest motiv am venit la biserică, pentru că este încă o dovadă că românii sunt credincioși și se unesc în credință în fiecare zi”.
Enoriaș: „Avem în familie. Florin, sănătate și bucurie. La mulți ani, multă sănătate și cu bucurie în suflet. Cu drag, cu emoție, fericire”.
Cei care nu au mai apucat să intre în catedrală, au ascultat în liniște slujba din curtea Patriarhiei. Printre enoriași au apărut și mulți turiști.
Turist chinez: „E frumos, foarte frumos aici, multă lume. Este o sărbătoare importantă. Da, așa este, știu”.
Și Catedrala Mitropolitană din Iași a fost neîncăpătoare la slujba de Florii. Sute de oameni au venit să se roage și au plecat acasă cu ramuri de salcie.
Enoriaș: „Când vine o vreme rea, e bun de ținut în casă. Eun obicei foarte vechi și cu adevărat fac minuni”.
Enoriaș: „O pun la icoană, restul pun în grădină. Pentru liniște și mântuirea sufletului”.
A fost aglomerată și Catedrala Mitropolitană din Timișoara.
Enoriaș: „Sunt Florile Domnului și ne-am gândit că este foarte bine să avem așa ceva la casele noastre și să sărbătorim, odată cu aceste flori care au apărut, sărbătoarea Floriilor și, totodată, le dorim tuturor celor care poartă acest nume multă sănătate”.
Enoriaș: „Le fac o coroniță și le pun lângă cruce. Asta se face”.
Sunt aproximativ 1,8 milioane de români care poartă nume de floare și își sărbătoresc onomastica, în ziua Floriilor. Este sărbătoarea bucuriei și, începând din seara de duminică, în fiecare biserică din țară se vor organiza slujbe cunoscute în popor sub numele de denii și, astfel, începe Săptămâna Sfintelor Patimi sau Săptămâna Mare.