Zeci de voluntari au recondiționat 30 de case din Banat, în doar 3 zile
Cum se poate schimba - la propriu - fața satului românesc ne arată câţiva voluntari care au recondiţionat 30 de case din Banat.
Locuinţele vechi de zeci de ani au prins viaţă şi culoare în doar trei zile. Asociaţia care se ocupă de proiect vrea să introducă aceste aşezări aproape depopulate, dar cu minuni arhitecturale, în circuitul turistic.
Timp de trei zile, comuna Racoviță din judeţul Timiş a fost scena unui festival de fapte bune, la care au participat 350 de voluntari.
Alegeri 2024
15:29
Rezultate alegeri prezidențiale, turul 1: Georgescu pe primul loc, Lasconi urcă pe locul doi. Mai sunt două secții de numărat
15:00
Prima reacție a lui Ludovic Orban după ce Elena Lasconi, candidata pentru care și-a anunțat susținerea, a urcat pe locul 2
14:25
Alegeri prezidențiale 2024. S-a terminat numărarea voturilor din diaspora. Care sunt rezultatele oficiale
14:21
S-au numărat toate voturile din străinătate. Alegerile celor 800.000 de români din diaspora care au votat sunt surprinzătoare
Nicoleta Trifan, coordonator proiect: "Proprietarii au fost la început sceptici pentru că este destul de greu să spui unui om, ştii o să venim să îţi renovăm faţada: ce-o să faceţi, cum o să faceţi? Apoi au fost foarte deschişi iar acum sunt încântaţi. Adineauri un proprietar mi-a zis că uite eu nu sunt la voi în program dar iniațial am vrut să îmi demolez frontalul, dar m-am decis să o ţin pentru că este atât de frumos ce-aţi făcut voi şi vreau şi eu".
Frumuseţea unei case construită în 1925 a ieşit iar la iveală. Proprietara spune că odată cu această intervenţie a descoperit comorile de pe faţadă.
Aurica Martin, proprietara casei: Vedeţi ce struguri frumoşi mi-au făcut, atâta îmi plac extreordinar.
Reporter: Înainte se vedeau?
Aurica Martin, proprietara casei: Nu, că era pe alb tot.
Voluntar: "E minunat deci minunat faptul că ieri după ce-am terminat strugurii şi a ieşit doamnă la poartă şi ne-a spus că mă dor picioarele dar nu aş mai pleca de aici, i-am zis să îşi ia un scaun şi să se uite. Nu ai nevoie de mai mult".
Câţiva metri mai încolo dăm peste o altă casă superbă dar cu porumbei.
Localnic: "oamenii ăştia, de copiii ăştia ne place de ei că lucrează, sunt vrednici, aşa le merge mâna, ştii cum, strună".
Festivalul Faptelor Bune a ajuns la a doua ediţie. Primul proiect Colorează Satul a avut loc în locatitatea Eftimie Murgu din judeţul Caraş-Severin.