Zeci de tinere din Galați și Brăila, forţate să se prostitueze. Capii reţelei au strâns averi prin teroare

10-02-2021 16:36


Zeci de tinere care visau un trai mai bun, printre ele și minore, au încăput pe mâna unor proxeneți din Galați și Brăila.

Fetele erau racolate din familii modeste sau dezorganizate de indivizi care le promiteau că se vor căsători cu ele și vor pleca în străinătate. Acolo, se vedeau nevoite să se prostitueze.


Reţeaua este formată din mai mulți indivizi care lucrau după același scenariu. Alegeau victime după un anumit profil - sărăcia și naivitatea fiind criterii de bază - și le promiteau o viață mai bună în Vestul Europei.

Acolo, în Spania, Olanda, Germania, Belgia sau Irlanda, începea coşmarul fetelor. Erau preluate de proxeneți, apoi constrânse fizic şi psihic, ameninţate, și șantajate, totul pentru a le obliga să se prostitueze.

Evident, vorbim despre cunoscută metodă Loverboy, care a făcut până acum sute de victime numai în România.

În acest caz, procurorii DIICOT au mers la opt adrese din Galați și Brăila și au reţinut patru bărbați. Sunt bănuiți că ar fi chiar cei care coordonează o astfel de rețea, încă din 2013. Cel puţin 350.000 de euro ar fi obținut în urma acestei afaceri clădite pe șantaj, teroare și abuzuri.

Iar cazul este departe de a se fi încheiat, căci 20 de persoane au mers la audieri.