Zeci de șoferi din Constanţa și-au abandonat mașinile în câmp și au plecat pe jos: "E durere"


Ultimul update: Joi 06 Februarie 2020 13:30
Data publicarii: Joi 06 Februarie 2020 13:30
Categorie: Stiri actuale

Furtuni de zăpadă, drumuri blocate de ninsori, copaci şi stâlpi rupţi de viscol. Primul episod violent al vremii din această iarnă a venit cu un cod roșu în 9  județe din sud-estul României, care a expirat joi dimineaţă.

În judeţul Constanța a fost prăpăd. Zăpada spulberată de rafale cu viteze de peste 90 de kilometri pe oră a blocat şi drumul care leagă oraşul Năvodari de localităţile din sud-estul judeţului. Mai mulţi şoferi şi-au abandonat maşinile în zona satului Corbu şi au încercat să ajungă pe jos spre locurile de muncă. Autorităţile le recomanda şoferilor să evite acest drum în următoarele ore.

Judeţul Constanța a fost sub Cod portocaliu toată noaptea, dar urgia s-a pornit abia dimineaţă. Cum drumurile naţionale şi judeţene nu au fost închise, şoferii au pornit la drum în această dimineaţă. În unele locuri însă ploaia căzută azi noapte s-a transformat în gheaţă, acoperită cu un strat subţire de zăpadă. La acest peisaj se adauga şi viscolul.

Vântul a suflat cu o putere atât de mare încât toată zăpada de pe câmp a fost viscolită pe şosea, iar vizibilitatea este zero. Foarte mulţi au ales să meargă pe jos şi şi-au abandonat maşinile.

Șoferul blocat care a mers pe jos: "Stau blocat de 3 ore! nu a venit nimeni să ne scoată. Am lăsat maşina acolo! Nu se mai poate de trei ore stau acolo mă întorc pe jos".
Reporter: "Dar unde vreaţi să ajungeţi? "
Șoferul blocat care a mers pe jos: "La corbu, la magazin. n-am putut să ajung. Primăria a tăiat pomii, nu se mai vede nimic! Nu se vede în față la un metru, un metru jumate! E durere! De la 6:30 suntem blocaţi, nu ne baga nimeni în seamă! Maşina e în câmp, au luat-o oamenii după pomi, după stâlpi. Nu se mai vede nimic! "
Reporter: "Nu e nici un reper?"
Șoferul blocat care a mers pe jos: "Nici un reper! Mergi ca legat la ochi cu maşina! Nu se poate aşa ceva!"

O tânără de 17 ani însărcinată în 7 luni a fost preluată de o şenilata pentru a fi adusă la spital. Echipajul medical este însoţit de drumari.

Schelă metalică desprinsă de pe bloc în Constanța

 

Rafalele puternice au desprins şi o schelă montată pe un bloc aflat în construcţie tot în municipiul Constanța. Zona a fost restricţionată de poliţişti.

Vântul a spulberat zăpada încă de azi noapte, iar în Tulcea şi Brăila a fost declarat cod roşu. Autorităţile au decis să închidă drumurile preventiv.

Ninge viscolit, vizibilitatea a scăzut foarte mult, acum cred că este undeva sub 50 de metri, de la ora 22 poliţiştii nu au mai permis trecerea spre judeţul Brăila, un judeţ care, practic, din acest moment este închis."

Gabriel Avrămescu, prefectul judeţului Galaţi: "Vom asigura, în limita posibilităţilor, tranzitul pentru locuitorii din Galaţi şi din Brăila care vin de la lucru, cu antemergător şi în coloană, cu echipaj de poliţie."

Zeci de localităţi au rămas în beznă, iar şcolile din judeţ sunt astăzi închise. Circulaţia între Brăila şi Galaţi a fost reluată abia astăzi la ora 11.00.

În judeţul Buzău, vântul a smuls bucăţi din acoperişuri, a rupt copaci, iar panourile publicitare au devenit un adevărat pericol pentru pietoni.

Aproape de miezul nopţii, toate drumurile din judeţ au fost închise. Iar elevii nu vor merge astăzi la şcoală.

Două microbuze cu pasageri, care ar fi trebuit să ajungă în Galaţi, respectiv în Chişinău, nu au fost lăsate să înainteze.

Șofer: "Rămânem la Buzău la hotel, vedem unde putem, unde ne permite buzunarul."

Lângă Râmnicu Sărat, acoperişul unei ferme a cedat şi s-a prăbuşit. 29 de oi au murit.

Starea drumurilor din ţară. Toate șoselele din județul Tulcea sunt închise
Furtuni de zăpadă, drumuri blocate și copaci rupți. Șoferii și-au abandonat mașinile
Când se montează cauciucurile de iarnă. Amenzile ajung până la 2.900 de lei
VIDEO PROTVPLUS.RO