Zeci de locuitori din Oradea, exasperaţi de un miros înţepător în cartierul lor. De unde provine
Aerul a devenit irespirabil miercuri seara, iar oamenii au ieşit în stradă cu stări de rău. Au sunat la 112, de teamă să nu se fi spart o ţeavă de gaze.
Până la urmă, sursa mirosului a fost identificată pe un şantier, unde muncitorii au dat peste un strat de pământ îmbibat cu reziduri de substanţe toxice. Comisarii de mediu au întrerupt lucrările şi au ridicat probe.
Comisarii de mediu au ieşit joi pe teren, să analizeze zona îmbibată cu substanţe poluante şi să ridice probe. Ei au fost alertaţi de localnicii care susţin că nu au mai putut respira din cauza mirosului extrem de puternic şi toxic. Mulţi nu au mai putut să stea nici în case şi au ieşit să se plimbe, să îşi revină din starea de rău, măcar făcând mişcare.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Muncitorii de pe şantier spun că nu au fost deranjaţi de miros şi şi-au văzut de treaba lor, pe şantier.
MIHAI TOGOR, comisar şef Garda de Mediu Bihor: "Nu cunoaştem încă natura substanţelor, pentru asta am dispus să se facă un set de analize de sol şi, în urma determinărilor, vom stabili şi măsurile impuse de ecologizare. Aici, probabil, a fost o deversare accidentală acu câteva zeci de ani, se vede şi după adâncimea stratului. Din punctul meu de vedere sunt ceva produse petroliere."
Şantierul a fost închis, până când specialiştii vor avea un răspuns clar despre substanţele din pământ. Cei de la Mediu spun că este puţin probabil că acestea să se fi infiltrat în pânză freatică. Analizează totuşi şi acest aspect.