Zeci de centre de vaccinare din Prahova nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical. Pot câștiga 15.000 de lei

Dată publicare: 15-03-2021 08:51
Dată actualizare: 15-03-2021 09:08
Sursa: ph.prefectura.mai.gov.ro


Vaccin

Douăzeci și cinci de centre de vaccinare din județul Prahova nu se pot deschide din cauza lipsei personalului medical. Astfel, în 20 de localități, imunizarea populației ar putea fi întârziată.

 


În județul Prahova se caută personal medical de specialitate, care să participe la campania de vaccinare anti-Covid-19, potrivit ph.prefectura.mai.gov.ro.

Un medic poate câștiga în campania de vaccinare anti-Covid-19 circa 15.000 lei lunar, sume asigurate de la bugetul de stat.

Lipsa personalului medical este o problemă majoră la nivelul județului Prahova.

Astfel, Prefectura a făcut un apel public către toți medicii pentru a se alătura campaniei de vaccinare și în lupta anti-Covid-19. De asemenea, prefectul judetului Prahova, Cristian Ionescu a solicitat si implicarea primăriilor, ale căror comunități sunt arondate centrelor de vaccinare, pentru a găsi soluții la nivel local în atragerea personalului medical și, implicit, imunizarea cât mai curând a populației din aceste zone.

În județul Prahova, au fost amenajate și urmează să fie operaționalizate centre de vaccinare în municipiile Ploiești și Câmpina, în orașele Băicoi, Boldești-Scăeni, Breaza, Bușteni, Comarnic, Mizil, Plopeni, Sinaia, Urlați, Vălenii de Munte și în comunele: Ariceștii Rahtivani, Bărcănești, Berceni, Blejoi, Brazi, Brebu, Bucov, Ciorani, Filipeștii de Pădure, Florești, Măneciu, Păulești, Puchenii Mari, Târgșoru Vechi, Vărbilău, Valea Călugărească, Valea Doftanei.

 

Sursa: ph.prefectura.mai.gov.ro


VIDEO PROTVPLUS.RO