Zeci de case inundate, copaci rupti si drumuri pline de noroi, in Capitala si in unele zone din tara. Furtuna a facut prapad

Ultima actualizare: 16-06-2016 00:00

Ploile torentiale din ultimele 24 de ore au facut ravagii in toata tara. Puhoaie de apa au inundat strazi si case in mai multe localitati, dar si in Capitala.

Imaginile surprind rapiditatea cu care, intr-un interval de 10 minute, pamantul se misca si vine amenintator catre un cartier de case din orasul Comanesti, judetul Bacau.

Din cauza ploilor abundente din ultimele zile o parte din munte a luat-o la vale, iar imaginile surprinse de o drona arata cum un val urias de pamant "se indreapta" catre zona cu case.

Desi autoritatile incearca sa ia masuri, in realitate sunt neputincioase, asa ca localnicii au fost nevoiti sa plece.

"Ce sa facem cu ce sa ne protejam? Stai in calea la atata pamant? Mai ales unde-s casele astea la vale mai sunt 50 de metri pana la ele", a declarat un localnic.

Meteorologii anunta noi ploi care vor accelera alunecarile de teren din judetul Bacau. In plus, cantitatile de apa care vor mai veni se adauga puhoaielor de apa care au facut ravagii in ultimele 24 de ore in toata tara.

Capitala, dar si marile oras,e au fost afectate de inundatii. Bulevardele din Bucuresti s-au transformat in rauri, iar masinile au traversat cu greu suvoaiele.

Furia naturii a lovit si casele oamenilor, care, in mai putin de 30 de minute, s-au umplut cu apa. Cand s-au retras suvoaiele, au lasat in urma doar noroi si gunoaie, asa cum se intampla de fiecare data cand ploua abundent.

Si la Arad baltile au acoperit strazile. Un pasaj s-a umplut de apa, iar masinile au fost acoperite pana la jumatate.

A plouat neincetat si in Timis, unde au fost inundate mai multe gospodarii.

De miercuri ploile vor inceta, iar vremea se va incalzi. Iar de joi sudul, sud-estul tarii si Capitala vor fi lovite de canicula. Meteorologii anunta 35 de grade la umbra.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO