Urmarile ploii torentiale care a lovit Capitala duminica seara: strazi inundate si trafic ingreunat

Ultima actualizare: 15-06-2016 01:01
ploi

Trafic ingreunat la intrarea in Capitala, doua benzi de circulatie fiind inundate pe soseaua Bucuresti-Ploiesti, in zona Fantana Miorita.

Mai multe case si subsoluri ale unor imobile au fost inundate si pe unele strazi s-a acumulat apa, in urma ploi torentiale din Capitala, iar un copac a fost doborat de vantul puternic si a cazut pe o masina. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bucuresti - Ilfov, Daniel Vasile, pompierii au fost solicitati sa intervina in aproximativ 20 de cazuri unde s-a acumulat apa in case si in subsoluri ale unor imobile, dar si pe strazi, relateaza news.ro.

Acumulari de apa au fost pe strazile Moldovei, Andrei Saguna si Stelutei, toate din Sectorul 1. In zona strazii Aviator Popisteanu, tot in Sectorul 1, un copac a cazut pe o masina. De asemenea, au fost acumulari de apa si s-a solicitat interventia pompierilor in cartierul Damaroaia din Sectorul 1 si, in judetul Ilfov, in Chitila, Otopeni si Stefanestii de Jos.
Pompierii intervin cu motopompe remorcarbile si transportabile. Duminica seara, timp de aproximativ o ora, pana la 20.30, Bucurestiul si judetul Ilfov au fost sub avertizare cod portocaliu de ploi torentiale.

Cod Portocaliu de inundatii pe rauri din sapte judete din vestul si centrul tarii, pana luni dimineata

Hidrologii au emis duminica mai multe avertizari Cod Portocaliu de inundatii pe rauri din sapte judete din centrul si vestul tarii, valabile pana luni, la ora 9,00.

Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, se pot produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale Cotelor de Inundatie pe afluentii mici ai raului Mures aferenti sectorului S.H. Branisca - S.H.Radna din judetele Arad si Hunedoara.

Fenomenele mentionate se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice: Petris, Almas, Troias, Vinesti si Stejar.De asemenea, fenomene similare sunt prognozate si pe afluentii Buzaului aferenti sectoarelor: bazin amonte Ac. Siriu (judetele Brasov, Covasna si Buzau), sector S.H. Magura, la confluenta cu raul Calnau (judetul Buzau)

Potrivit hidrologilor, aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele superioare ale raurilor Saratel si Slanic.Codul Portocaliu de inundatii a fost instituit si pentru raurile mici din bazinele hidrografice: Barcau, Crisul Repede si Crisul Negru judetele Arad, Bihor si Cluj, insa acesta este valabil pana la ora 24,00. Fenomenele mentionate se pot produce cu probabilitate mai mare pe unele raurile mici din bazinul hidrografic Crisul Negru.

In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice, INHGA va actualiza aceste prognoze.Administratia Nationala de Meteorologie a emis sambata o informare meteo de instabilitate atmosferica accentuata si ploi insemnate cantitativ, care va fi valabila in toate regiunile tarii, pana marti, la ora 21,00.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO