Cum ar fi ca prima întâlnire cu viitorul tău șef să fie la o cafea? Cei care au ajuns miercuri la „Cafeneaua cu joburi” de la Iași, au văzut efectiv ce înseamnă asta.

Sute de persoane au aflat care sunt cerinţele jobului ideal într-un cadru mai puțin formal și rigid, iar cele mai multe oferte au venit din domeniul construcţiilor şi vânzărilor. Evenimentul a fost reluat după pandemie şi se va organiza în toate oraşele mari din ţară.

Încă de la primele ore ale dimineții, zeci de oameni au venit să își caute un loc de muncă. Fiecare candidat a fost îndrumat la intrare spre standurile cu ofertele cele mai potrivite. Mulţi s-au oprit la companiile de retail.

Marcela, candidată: Am venit cu un exemplar pentru CV. Să văd care sunt așteptările lor, unde m-aș încadra, să văd cum aș putea să mă dezvolt.

Alţii au căutat un job part time, pentru nişte bani în plus.

Candidat:Mă adaptez. Încă sunt în căutarea unui job. Mi-ar plăcea dezvoltare personală, psihologie. Ultimele studii ar fi în domeniul acesta.

Ionela, candidat:Nu contează unde. Important e să găsim, acum, cu vremurile astea. În bucătărie cred că va fi. Acolo mi-aș dori.

Unii mai norocoşi au primit şi câte o ofertă, la finalul interviului. Cele mai multe oferte sunt în construcţii, aeronautică, dar şi call center. Sunt la mare căutare candidaţii cu studii superioare, dar şi muncitorii necalificaţi îşi pot găsi uşor locuri de muncă.

Marius Petrescu, președinte asociația O.V.C.S:Colegele mele care au experiență în recrutare, ajută fiecare candidat să aplice la locurile de muncă, unde are mai multe șanse să se angajeze. Îi ajutăm și în felul ăsta reușim să avem success cu angajările.

Cătălina Lideanu, director adjunct companie:Avem oferte la toate categoriile, atât pentru programele de part time, de full time pentru casieri, lucrători în bucătărie. Este cerere și atunci avem nevoie de foarte mulți angajați. Suntem dispuși la 10, 15 locuri de muncă. Cu mare drag așteptăm candidații.

„Cafeneaua cu joburi” se va desfăşura în 31 de oraşe din ţară. În perioada următoare, va ajunge la Ploieşti, apoi la Galaţi.