Zapada in luna iunie in Romania. Unde a nins la doar o zi dupa solstitiul de vara

Ultima actualizare: 25-06-2015 07:08

La o zi dupa solstitiul de vara, a nins in muntii Bucegi, iar vremea penduleaza intre extreme la interval de numai cateva zile: dupa canicula, ninsoarea i-a luat acum pe toti prin surprindere.

Temperaturile au scazut brusc, zapada s-a asternut de o palma la peste 2500 de metri altitudine, iar meteorologii spun ca si in urmatoarea perioada, vremea la munte va fi mai racoroasa decat ar fi normal.

Desi suntem in plina vara, temperaturile in Muntii Bucegi au scazut la -1 grad duminica si duminica-noapte, iar precipitatiile s-au transformat in lapovita, apoi in ninsoare. Stratul de zapada asternut la mare altitudine depaseste acum 5 centimetri si va rezista o vreme, intrucat inca e foarte frig la munte.

Luni, la ora 12, termometrele aratau la Varful Omu 0 grade Celsius. Meteorologii estimeaza ca urmatoarele trei zile vor fi mai friguroase decat normalul lunii iunie. Pe seara nu este exclus sa mai apara precipitatii sub forma de lapovita si ninsoare. Vremea o sa reintre in normal abia spre sfarsitul saptamanii.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO