Weekend plin, în Poiana Braşov. Jandarmii şi poliţia i-au "rărit" pe turişti

Dată publicare: 27-03-2021 19:39
Dată actualizare: 27-03-2021 19:51


Restricţii noi au fost impuse şi la ski, în Poiana Braşov, unde numărul mare de turişti i-a obligat pe poliţişti şi jandarmi să ia măsuri de menţinere a distanţării.

 

Unii dintre agenţi au dirijat fluxurile de schiori care aşteptau la coadă, alţii le-au reamintit sportivilor să ridice masca pe față.

În număr mare poliţiştii şi jandarmii au patrulat ca niciodată în Poiana Braşov. Soarele şi temperaturile ridicate au adus la munte mulţi turişti dornici să se bucure de schi înainte ca primăvara să se instaleze. Aşa că oamenii legii au fost nevoiţi să intervină acolo unde se creau aglomerări, la poalele pârtiei.


Timpul de aşteptare a crescut în acest fel. „În medie, 25 minute, jumătate de oră, cam atât de mare e coada acum. E aglomerat, încercam să respectăm regulile, acum e poliţie mai multă" spune un bărbat

„Lumea ţine distanţa, suntem vaccinați, avem două doze făcute, în aer liber nu sunt probleme" spune altcineva.

„Mie mi se pare că lumea poartă masca și poliția e foarte atentă" spun alți turiști.

Barurile de pe pârtie au fost nevoite să strângă mobilierul şi să vândă doar în regim take away. Aşa că schiorii care au vrut să se odihnească s-au aşezat direct pe zăpadă.

„Probabil că au calculat în sensul că se face aglomeraţie, dar suntem în aer liber și cred că e mai puțin periculos" crede un alt turist aflat în zonă.

Se schiază în condiţii bune şi e mult mai liber în staţiunea Straja, din judeţul Hunedoara, sau la Rânca, în Gorj.

Vasile Mitroiu, administrator domeniu schiabil Rânca: „Funcţionează pârtia 1, 4, 3, în afară de 2 turiştii profita şi de ziua mai lungă, şi de soare."

Cabanierii speră că vacanţa de o lună a elevilor o să aducă mai mulţi turişti la Rânca, mai ales că e zăpadă din belşug la altitudine şi sezonul de schi ar putea ţine până la Paşti.


VIDEO PROTVPLUS.RO