Vremea ține cu noi și astăzi. Temperaturile se mențin în continuare neobișnuit de calde


Ultimul update: Marti 05 Noiembrie 2019 09:51
Data publicarii: Marti 05 Noiembrie 2019 09:14
Categorie: Vremea

Marți avem o zi însorită şi mult mai caldă decât ar fi normal, cu până la 24 prin sudul ţării. Pe seară, în vest şi în nord-vest, încep să se adune norii, iar la noapte vin şi ploile.

În Dobrogea și Bărăgan găsim soare, atmosferă plăcută şi temperaturi cu multe peste limitele normale. Se domoleşte şi vântul, iar maximele ajung pe la 22, 23 de grade.

La fel va fi în Moldova sudică şi în nordul Munteniei: vreme frumoasă, cer senin şi o amiază foarte caldă pentru acest moment al anului, cu vreo 21 de grade în termometre.

Vreme caldă şi plăcută avem şi în nordul Moldovei şi în Bucovina. Norii nu prea se arată, se încălzeşte de la oră la alta şi temperaturile ating şi depăşesc 20 de grade aproape peste tot.

Şi în nordul Transilvaniei şi în Maramureş va domina atmosfera însorită şi va fi mult mai cald decât în mod obişnuit. Ploile iau o pauză pe timpul zilei, dar se întorc după lăsarea nopţii, când şi vântul devine mai insistent.

În ţinuturile vestice găsim vreme frumoasă şi se face mai cald decât luni. Pe seara, însă încep să apară norii şi se înteţeşte vântul, iar la noapte o să plouă. Vor fi mai mult averse şi se pot strânge cantităţi însemnate de apă.

În Transilvania se înseninează şi se face din nou foarte cald. În vestul provinciei se ating 20, 21 de grade, dar în zonele de munte, la altitudini mari, vântul sufla tare, cu peste 90 KM/h.

În Oltenia prindem vreme frumoasă, cu cer curat şi temperaturi în creştere. Maximele trec de 20 de grade, iar la noapte apar câţiva nori, dar nu vorbim despre ploi, deocamdată.

Şi în ţinuturile sudice se anunţă o zi foarte plăcută, cu soare şi căldura neobinuita pentru acest moment al anului.

 

Vremea în București

 

În Bucureşti va fi în continuare nefiresc de cald pentru o zi de noiembrie. Marți se ating 24 de grade, nu prea zărim norii, iar vântul se menţine activ.

La fel va fi şi miercuri: soare, un pic de vânt şi o maximă tot de 24 de grade.

Şi joi rămânem cu vremea caldă, deşi temperaturile scad uşor. Norii apar sporadic şi amiaza ne-aduce atmosferă plăcută, cu 21 de grade în termometre.

Vineri prindem încă o zi caldă şi frumoasă.

Maximă ajunge pe la 22 de grade, iar în noaptea de vineri spre sâmbăta apar ceva înnorări, dar nu sunt anunţate ploi.

 

Vremea la munte

 

La munte, marți avem o zi destul de însorită, cu temperaturi ridicate. Pe creste vântul va sufla tare, cu peste 90 Km/h, iar în orele serii şi pe timpul nopţii o să plouă serios în Carpaţii Occidentali şi în nordul Orientalilor.

Şi miercuri o să fie cald, însă va domina atmosfera închisă, iar în masivele din vestul şi nordul ţării vor veni alte averse consistente. Pe seara, ploile apar local şi în rest, iar vântul mai are unele răbufniri la altitudini mari.

Vreme neplăcută avem şi joi: cer noros, ploi frecvente şi vânt cu intensificări. Se mai pot strânge cantităţi însemnate de apă.

Vineri, norii persistă, dar ploile se mai domolesc şi devin locale. Vântul rămâne intens pe creste, iar temperaturile se menţin ridicate pentru acest moment al anului.

Alertă de vreme severă imediată! ANM anunță rafale de vânt de până la 100 km/h
Vremea se schimbă din nou. ANM anunță când vin ploile
Atenționare meteo. Cod galben de intensificări ale vântului în 11 județe
VIDEO PROTVPLUS.RO