Vremea azi, 27 februarie. Scad temperaturile, dar rămâne mai cald decât ar fi normal

×
Codul embed a fost copiat

Vremea se răcește astăzi, iar în vest, nord și centru, temperaturile se apropie de normal. În schimb, în ținuturile sudice, va fi în continuare mult mai cald decât ar trebui.

 

O să avem maxime de la 4 grade în Bucovina, până la 18 grade în sud-vest. Vântul se intensifica peste tot și ajunge la viteze de 45...55 Km/h, iar în zona înaltă din Meridionali suflă tare, cu peste 80...90 KM/h.

În jumătatea nordică găsim atmosferă închisă și ploi slabe, trecătoare, iar pe la munte își fac apariția ninsorile. În sud va fi vreme frumoasă până spre seară, când se anunță averse, posibil însoțite de descărcări electrice.

Vedem cum arată vremea în fiecare regiune și începem cu Dobrogea și cu Bărăganul. Pe aici se anunță o zi însorită, cu vânt tot mai insistent și temperaturi mai scăzute decât ieri.

Citește și
Vremea
Vreme deosebit de caldă pentru final de februarie. Vor fi 17 grade în Capitală
Lovitură pentru Serghei Șoigu. În Rusia e scandal uriaș, a fost arestată o a treia persoană anchetată în dosarul viceministrului rus al Apărării

Chiar și așa vremea rămâne caldă pentru sfârșit de februarie, iar spre seară apar averse, posibil însoțite de tunete și fulgere.

Mai sus, în Moldova sudică și în nordul Munteniei, temperaturile pierd chiar și 10 grade față de ziua trecută, dar se mențin peste valorile normale la această dată. Vântul prinde putere și aici, iar mai târziu se adună norii și o să plouă.

În jumătatea nordică a Moldovei și în Bucovina, vremea se schimbă radical. Vântul aduce un aer rece și, după cele 19...20 de grade de ieri, astăzi vor fi cel mult 4...5 grade. Își fac apariția și ploile, iar peste noapte se anunță lapoviță sau ninsoare.

Se răcește destul de tare și în nordul Transilvaniei și în Maramureș. Ieri, pe aici s-au atins 17 grade, astăzi maximele nu mai trec de 8 grade. Cerul se umple de nori și o să plouă din când în când, iar la noapte se înseninează și s-ar putea să apară ceața.

Temperaturile scad simțitor și în vestul țării, pe unde am avut câteva zile neobișnuit de calde, cu valori în jur de 20 de grade.

Astăzi, maximele se opresc pe la 10...11 grade, se intensifică vântul și apar câteva ploi slabe.

O să plouă și în zona Transilvaniei, iar după lăsarea nopții vor fi ninsori trecătoare. Răcirea vremii se simte și aici; vântul sufla cu putere în zonele de munte, iar pe creste se transforma în viscol.

În Oltenia avem și astăzi soare și temperaturi mult mai ridicate decât ar fi normal. Maximele ajung pe la 18 grade; norii apar în treacăt, iar vântul are unele intensificări.

Vremea rămâne caldă și în sudul țării, deși temperaturile nu mai urcă la fel de mult ca ieri, când s-au atins și 23 de grade.

Atmosfera se menține însorită până spre seară, când sunt posibile averse cu descărcări electrice.

 

Vremea în țară

 

Duminică temperaturile continuă să scadă, mai cu seamă în ținuturile sudice. Norii apar în treacăt; s-ar putea să picure în est și sud-est, iar pe la munte vor fi condiții de ninsoare slabe.

Duminică-noapte o să ningă prin nord, centru și în zonele estice, iar în sud-est o să fie din nou lapoviță și condiții de polei.
Vântul rămâne destul de intens la munte și în estul țării, iar maximele pleacă de la 2...3 grade în Bucovina și se opresc pe la 13 grade în vestul Olteniei.

Luni avem zi destul de neplăcută în est și sud-est, cu vânt intens și precipitații sub toate formele. La munte o să ningă, iar pe creste o să fie viscol. În rest avem vreme bună, soare cu nori și un pic de vânt în sud-vestul țării.

Iar marți se încălzește ușor și o să avem vreme frumoasa aproape peste tot. Doar în sud-estul țării dimineața o să picure trecător, iar vântul va mai avea unele răbufniri în zona montană înaltă.

 

Vremea în București

 

În București, ieri au fost 21 de grade, astăzi maxima se oprește pe la 15 grade. Cerul va fi senin până spre seară. Apoi se întețește vântul, se înnorează și cresc șansele de ploaie.

Duminică va continua să se răcească, dar temperaturile se mențin peste valorile normale și după prânz se ating în jur de 10 grade. Mai apar ceva înnorări, poate și câțiva stropi de ploaie, iar duminică noapte e posibil să cadă lapoviță.

Prima zi de Martie ne-aduce atmosferă închisă, ploi trecătoare și un pic de lapoviță în orele dimineatii. Vântul se menține activ, iar maxima se oprește pe la 8 grade.

Marți se îndreaptă vremea, apare soarele și temperaturile cresc ușor. Pe la amiază se ating 9...10 grade, însă dimineața revin condițiile de ceață.

 

Vremea la munte

 

La munte se răcește simțitor. Se adună norii, iar din a doua parte a zilei apar ninsori slabe, mai ales în masivele din sudul și estul țării. Vântul prinde putere, iar în zona înaltă din Carpații Meridionali va depăși viteze de 80... 90 Km/h și o să fie viscol.

Frigul va fi foarte greu de îndurat și duminică; s-ar putea să mai apară ceva fulguieli, iar în unele zone o să fie ceață și chiciură.

Luni vin alte ninsori pe arii extinse, iar vântul continuă să aibă intensificări în zona înaltă.

Marți va ninge în special în timpul zilei, iar vântul rămâne activ în zonele de creastă. În toată această perioadă, temperaturile rămân la valori normale pentru data din calendar.

 

Articol recomandat de sport.ro
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
VIDEO Moment șocant în baschet! I-a dat un pumn unui fan chiar în timpul meciului cu Lakers
Citește și...
Meteorologii anunţă vânt puternic în întreaga ţară, de sâmbătă dimineaţă până luni la prânz
Meteorologii anunţă vânt puternic în întreaga ţară, de sâmbătă dimineaţă până luni la prânz

Meteorlogii au emis o informare de vânt puternic care intră în vigoare sâmbătă dimineaţă. Până luni, la ora 10.00, vântul va sufla cu putere în întreaga ţară, rafalele ajungân la munte până la 90 de kilometri la oră.

Vreme deosebit de caldă pentru final de februarie. Vor fi 17 grade în Capitală
Vreme deosebit de caldă pentru final de februarie. Vor fi 17 grade în Capitală

Joi atmosfera va fi deosebit de caldă pentru finalul lunii februarie. Dimineaţa, în zonele joase se lasa ceața și, tot pe-acolo, s-ar putea să burniţeze. În rest, avem vreme bună, dar şi un vânt mai intens la altitudini mari.

Vremea azi, 24 februarie. Temperaturile scad, mai ales în estul şi în sud-estul țării
Vremea azi, 24 februarie. Temperaturile scad, mai ales în estul şi în sud-estul țării

Temperaturile scad, mai ales în estul şi în sud-estul țării. Dimineaţa, în zonele joase, vor fi înnorări sau ceață şi s-ar putea să apară poleiul.

Recomandări
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite
Emmanuel Macron: Europa ar putea muri. Trebuie să arate că nu este niciodată vasală Statelor Unite

Preşedintele francez Emmanuel Macron a pledat joi pentru o apărare europeană mai puternică şi mai integrată.

Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1
Clotilde Armand a fost trimisă în judecată exact în ziua în care şi-a depus candidatura pentru un nou mandat la Sectorul 1

Potrivit News.ro, procurorii au decis, joi, trimiterea în judecată a primarului Sectorului 1, Clotilde Armand, care este acuzată de folosirea funcţiei pentru favorizarea unor persoane.

Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”
Ce ar fi provocat gaura misterioasă care a apărut în oraşul prahovean Slănic. „Nimeni nu știe ce e dedesubt”

Este alertă la Slănic Prahova, după ce o stradă din centrul orașului a început să se surpe. Zeci de oameni din blocurile din apropiere au fost evacuați, iar circulația în zonă este oprită.