Vremea a făcut ravagii. Copaci, dar şi un gard şi un semafor, doborâţi de furtuni. Care sunt zonele afectate
Pompierii din Timiş, Arad, Bihor şi Satu Mare au intervenit, începând de vineri seară, pentru îndepărtarea a zeci de copaci doborâţi de furtună, pe case, maşini, fire de electricitate sau pe şosea.
Aceste zone s-au aflat sub avertizări emise de meteorologi. Doar În Bihor, au fost 20 de intervenţii în decurs de trei ore, la Oradea fiind doborâte şi un gard şi un semafor.
Potrivit ISU Timiş, în contextul fenomenelor meteorologice pentru care s-a emis avertizare, în cursul nopţii de vineri spre sâmbătă, pompierii militari au fost solicitaţi să intervină pentru degajarea a 2 copaci căzuţi, în Timişoara şi Sânnicolau Mare, şi stingerea a 3 incendii, în Timişoara, dintre care, unul produs la un copac, unul la o copertină şi unul izbucnit la o mansardă.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
La rândul lor, pompierii din Arad au intervenit pentru degajarea unui copac căzut pe şosea, în municipiul Arad, pe Bulevardul Dragalina, îndepărtarea unui copac căzut pe DN 79, între localităţile Chişineu-Criş şi Zerind, a unuia căzut pe şosea în oraşul Chişineu-Criş, a unui copac căzut peste firele de curent, în municipiul Arad, strada Şcoalei.
De asemenea, ei au fost solicitaţi pentru evacuarea apei dintr-o casă de pe strada Mărului şi din subsolul unei case de pe strada Mărăşeşti, ambele din municipiul Arad.
”Pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă şi înlăturarea efectelor negative, au intervenit pompierii militari arădeni din cadrul Detaşamentelor Arad şi Ineu cu trei autospeciale de intervenţie cu modul pentru descarcerare, două autospeciale de primă intervenţie şi două motopompe. Nu s-au înregistrat victime”, a transmis ISU Arad.
În Bihor, pompierii au avut 20 de intervenţii într-un interval de aproximativ trei ore, pentru înlăturarea efectelor fenomenelor meteorologice periculoase.
”În urma vântului puternic, manifestat în judeţul Bihor, aflat sub incidenţa avertizării Cod Portocaliu meteorologic, echipajele de pompieri militari ale Detaşamentelor 1 şi 2 Oradea, Detaşamentului Marghita, Staţiei Valea lui Mihai, Staţiei Aleşd şi Staţiei de Pompieri Săcueni au intervenit în localităţile Oradea (pe străzile Louis Pasteur, Decebal, Libertăţii, Bârsei, Italiană, Octavian Goga, Vágó Iosif, Ştefan cel Mare şi parcul Bălcescu), 1 Mai, Salonta, Sântandrei, Petreu, Abram, Şilindru, Marghita, Valea lui Mihai (DN19C), Aleşd şi Cadea, unde au desfăşurat 20 de misiuni de îndepărtare a crengilor şi copacilor căzuţi pe carosabil, autoturisme, trotuare şi fire de electricitate, precum şi de îndepărtare a unor cărămizi de pe şosea (Str. Libertăţii, Oradea), a unui gard căzut (str. O. Goga, Oradea) şi a unui semafor doborât de rafalele de vânt în Decebal (zona ANL). Din fericire, nu s-au înregistrate victime”, a precizat ISU Bihor.
În municipiul Satu Mare, pompierii au intervenit pentru îndepărtarea de crengi căzute pe maşini, pe firele de tensiune, pe o casă, pe şosea (strada Wolfenbuttel colţ cu Fabricii), dar şi a unei table de pe acoperişul unui bloc de pe aleea Primăriei. Alţi copaci doborâţi de vânt au fost degajaţi la Carei, între Satu Mare şi Micula, între Lipău şi Sâi.