Vreme racoroasa in aproape toata tara. Vezi prognoza meteo pe urmatoarele doua zile

vreme

Ziua de sambata ne-aduce vreme racoroasa in cea mai mare parte a tarii, conditii de ploaie slaba in regiunile estice si maxime termice cuprinse intre 19 si 28 de grade.

Un val important de ploi a patruns deja in vestul continentului si va continua sa se deplaseze spre centru si mai apoi spre est. Luni noapte va ajunge si la granita vestica a Romaniei. Aerul cald ocupa toata jumatatea vestica, centrul si partial sud-estul extrem si nordul si se va deplasa usor spre est, dupa care se va retrage spre sud. Aerul foarte cald va acoperi suprafete din ce in ce mai mici, iar prin vest-nord-vest va patrunde o masa de aer rece.

Sambata - Romania

Sambata vremea se mentine racoroasa in orele diminetii in cea mai mare parte a tarii. Norii se aduna trecator in tinuturile estice si in zona Carpatilor Orientali si izolat pot aduce cateva ploi slabe .In celelalte regiuni vom avea vreme frumoasa, cu cer mai mult senin. Vantul va continua sa prezinte intensificari in Moldova, in Dobrogea si pe crestele montane, iar maximele termice se vor situa intre 19 - 20 de grade in nordul Moldovei si estul Transilvaniei si 27-28 de grade in Lunca Dunarii.

Dobrogea

Citește și
Ce a pățit jurnalista care a filmat ultimele imagini cu Aleksei Navalnîi în viață

In Dobrogea si in Baragan norii vin si trec, dar sansele de ploaie sunt extrem de reduse. Vantul va mai avea unele intensificari in zona deltei, iar temperaturile vor fi comparabile cu cele de ieri.

Moldova

In Moldova sudica si in nordul Munteniei apar ceva innorari pe parcursul zilei si nu este exclus sa cada cativa stropi. In regimul termic nu sunt modificari fata de ziua trecuta. In jumatatea nordica a Moldovei norii se aduna din cand, dar ploile vor veni izolat si vor fi neinsemnate cantitativ. Vantul prinde putere, iar temperaturile se mentin sub mediile perioadei.

Transilvania

In nordul Transilvaniei si in Maramures, dupa o dimineata racoroasa soarele va reusi sa urce mercurul din termometre pana la 22-23 de grade Celsius. In vestul tarii cerul se pastreaza curat intreaga zi, asa ca ploile sunt excluse. Vantul nu exagereaza, iar maxime ajung la 23-24 de grade. In centrul Romaniei apar cativa nori pe partea estica, dar sunt nori de vreme buna; in rest vom avea cer senin. Doar vantul va sufla mai tare pe crestele Carpatilor.

In regiunile sud-vestice gasim atmosfera insorita, vant destul de cuminte si 26-27 de grade la orele amiezii. Vreme frumoasa vom avea si in sudul tarii. Norii nu se prea arata, iar despre ploi nici nu poate fi vorba. Temperaturile urca pana la 27-28 de grade in Lunca Dunarii.

Bucuresti
Bucurestenii au parte de inca o zi insorita, cu vant cel moderat si o maxima in jur de 26 de grade. Duminica dimineata se vor inregistra 13 -14 grade; dar la marginea orasului va fi mai racoare. Presiunea atmosferica incepe sa creasca usor.

Munte
Pentru zona montana se anunta vreme in general frumoasa si temperaturi modeste. In Carpatii Orientali ar putea sa picure cu totul izolat; in celelalte masive vom avea cer senin. Vantul continua sufla cu putere pe creste, iar maximele din statiuni se mentin la valori similare cu cele de ieri.

Mare
Si la malul marii ar putea sa cada cativa stropi de ploaie, dar momentele insorite vor domina ziua. Vantul va avea unele porniri in zona deltei; in aer se vor inregistra pana la 23 de grade; apa marii va avea in jur de 20 de grade Celsius.

Prognoza pe urmatoarele 2 zile

Nu prea apar schimbari in prognoza nici la inceputul saptamanii viitoare. Ramanem cu atmosfera insorita; luni la amiaza se vor inregistra in jur de 25 de grade. Marti se mai incalzeste putin: maxima prognozata este de 27 de grade.

Munte
Duminica temperaturile cresc usor si tot in zona Orientalilor mai apar ceva innorari si conditii de ploaie slaba. Luni norii se mai inmultesc; pe timpul zilei ar putea sa picure in masivele estice, iar spre seara si noaptea in Carpatii Occidentali vor veni averse sporadice. Marti instabilitatea se extinde: vor cadea  averse, insotite de descarcari electrice in aproape toata zona montana.

Mare
La malul marii, in acest weekend sunt apar innorari trecatoare, dar sansele de ploaie sunt destul de mici.Vantul se inteteste din cand in cand, iar temperaturile se opresc la 23-24 de grade. Ziua de luni se anunta insorita, cu vant cel mult moderat si temperaturi mai modeste pe plaja, de cel mult 22 de grade. Marti vom avea vreme frumoasa, cu mult soare si vant ceva mai activ. In aer se vor inregistra pana la 24 de grade, iar apa marii va avea in jur de 20 de grade Celsius.

 

 

Articol recomandat de sport.ro
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Nici Charleston, nici Stuttgart: unde ar putea juca Simona Halep al doilea turneu la revenirea în tenis
Citește și...
Vânt în cea mai mare parte din România. Cum va fi vremea în Bucureşti | HARTĂ
Vânt în cea mai mare parte din România. Cum va fi vremea în Bucureşti | HARTĂ

Meteorologii anunţă că, vineri, va fi vânt în cea mai mare parte a ţării, cu intensificări în Moldova, în estul şi sud-estul Transilvaniei.

 

Cum va fi vremea în luna aprilie. Sunt așteptate precipitaţii în România, în intervalul 8 - 22 aprilie
Cum va fi vremea în luna aprilie. Sunt așteptate precipitaţii în România, în intervalul 8 - 22 aprilie

Temperaturile vor fi mai ridicate decât cele specifice pe tot parcursul lunii aprilie, conform prognozei anunţate, vineri, de meteorologi. Cantităţile de precipitaţii vor fi excedentare în întreaga ţară, în intervalul 8 - 22 aprilie.

 

Vremea azi, 29 martie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile sunt specifice lunii mai
Vremea azi, 29 martie. Se încălzește în toată țara. Temperaturile sunt specifice lunii mai

Se încălzește în toată țara. Avem soare, vreme bună și poate câțiva stropi de ploaie dimineața, în nord și în zonele de munte.  

Recomandări
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”
Localnicii din Brăila povestesc îngroziți incidentul cu drona militară căzută lângă oraș: „Un huruit și pe urmă buuuuum!”

Este alertă în Brăila, după ce o dronă militară s-ar fi prăbușit, joi seară, pe un câmp, la câțiva kilometri de oraș.

Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO
Primele imagini cu rămășițele dronei căzute în Brăila. Ce este înscripționat pe ele | FOTO

Au apărut primele imagini cu rămășițele dronei militare care s-a prăbușit în Brăila, în Insula Mare.  

20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”
20 de ani de la aderarea României la NATO, „cea mai puternică alianţă politico-militară din lume”

S-au împlinit 20 de ani de la aderarea României la NATO, iar responsabilii Apărării și politicienii s-au întrecut în mesaje care evidențiază garanțiile de securitate pe care ni le oferă Alianța în contextul războiului pornit de Rusia în Ucraina.