Vreme calda si temperaturi care ating 16 grade, marti. Zonele unde va ninge si prognoza pentru urmatoarele 3 zile

Ultima actualizare: 26-12-2014 09:15
Vreme calda si temperaturi care ating 16 grade, ma...
Ziua de marti ne aduce vreme mai calda decat ar fi...

Ziua de marti ne aduce vreme mai calda decat ar fi normal in aceasta perioada si ceva precipitatii, dar pe suprafete restranse. Vantul va sufla cu putere la munte, iar la amiaza vom avea intre 4 si 16 grade.

In Dobrogea si in Baragan apar ceva innorari, dar nu sunt semne de ploaie. Vantul are unele porniri, iar maximele, in crestere fata de ieri, ajung la 12...13 grade.

Se incalzeste si mai sus, in Moldova sudica si in nordul Munteniei. Nori vor fi mai numerosi, dar nu vor lipsi perioadele cu soare, iar temperaturile vor urca pana la 12...13 grade- valori nefiresc de mari pentru aceasta data.

Foarte cald va fi si in jumatatea nordica a Moldovei. Maximele vor atinge si depasi 10 grade si doar in zona de munte sunt anuntate ceva precipitatii: ploi si lapovite, iar pe creste chiar ninsori. Tot la munte vantul va fi nervos.

In nordul Transilvaniei si in Maramures vor veni cateva ploi, dar pe suprafete restranse si in cantittai neinsemnate. Dupa pranz termometrele vor indica 7...8 grade Celsius.

Vestul tarii are parte de vreme frumoasa, cu mult soare. Vantul va avea scurte intensificarile, iar temperaturile, peste mediile perioadei, vor ajunge la 10 grade Celsius.

In centrul Romaniei innorarile vor fi consistente, dar trecator se va arata si soarele. Vantul va sufla cu putere la munte, indeosebi la altitudini mari si tot la munte vor fi ceva conditii de precipitatii.

In sud-vestul tarii gasim atmosfera primavaratica, cu mult soare si cativa nori de decor. Va fi neobisnuit de cald pentru acest moment al anului: se vor atinge chiar si 15...16 grade.

In sudul tarii norii vin si trec, dar sansele de precipitatii sunt egale cu zero. Vantul are unele porniri, iar temperaturile cresc fata de ziua de ziua trecuta si vom avea valori foarte ridicate pentru aceasta perioada.

In Bucuresti, marti vom avea pana la 12 grade, maine sunt prognozate 15...16 grade, iar prima zi de Craciun ne va aduce o maxima de 12 grade. Marti vor fi unele innorari, dar si momente insorite, iar vantul va sufla in general moderat. Tendinta presiunii atmosferice este de crestere usoara.

La munte se incalzeste, insa norii se vor strange in numar destul de mare. Vor fi precipitatii sporadice in Carpatii Orientali si izolat in celelalte masive. Vorbim despre ploaie si lapovita, pentru ca ninsorile apar doar la altitudini mari. Pe creste vantul va ajunge la viteze 70...80Km/h.

Prognoza pentru urmatoarele 3 zile

Miercuri vor fi unele innorari in nord, joi seara vor fi precipitatii in vest, in centru si in nord iar vineri vor fi precipitatii in jumatatea sudica. Intai ploaie si lapovita, apoi ninsoare. Temperaturile fi foarte mari miercuri, dupa care se raceste.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO