Voluntarii romani au salvat un intreg cartier rezidential din Budapesta de inundatiile devastatoare
O suta de voluntari din Miercurea-Ciuc si cativa din Satu-Mare s-au intors in tara cu povesti tulburatoare despre cea mai grea misiune din viata lor.
Cu totii au participat la operatiunile de salvare declansate de autoritatile de la Budapesta in urma inundatiilor.
Echipa din Romania a survolat zona cu un para-motor, ca sa vada unde sunt oameni in pericol sau portiuni in care s-au rupt digurile.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Vazuta de sus, Dunarea pare si mai infricosatoare decat de pe maluri: apele revarsate au acoperit paduri, case si drumuri.
In loc de masini, oamenii mai puteau folosi acum doar barcile, iar caldaramul se afla undeva la sase metri adancime.
Voluntarii din Satu Mare au putut semnala sparturile in diguri la timp, numai pentru ca au survolat zona cu un para-motor. Organizarea, sarcinile clare si coordonarea in aceste situatii critice au fost esentiale.
Fara efortul lor, un intreg cartier rezidential din Budapesta ar fi fost inundat. Misiunea a insemnat nopti nedormite, alerta continua si efort supraomenesc.
Ai nostri au colaborat perfect cu armata si cu ceilalti voluntari din Ungaria, si s-au intors acasa cu sufletul impacat ca au facut o treaba buna.
Sobi, Bogdan, Istvan si Dan sunt doar cativa dintre acesti eroi care nu vor sa faca mare caz de bravura lor. Si-au lasat acasa familiile, micile afaceri sau slujbele de profesori ori agenti de asigurari si au pornit la drum, fara ezitare.
Prin asociatia lor, "Multisalva", fac parte dintr-un proiect comun cu maghiarii pentru actiuni speciale de salvare- inclusiv din pesteri, prapastii, ape involburate sau locuri accesibile doar pe calea aerului.