600 de oi, ucise de fulgere in Retezat. Masini si case, distruse de grindina. Vijeliile au facut prapad in tara

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59

Romanii din multe zone ale tarii au resimtit puternic furia furtunilor. Vijeliile si ploile cu grindina au provocat distrugeri insemnate. Au facut praf case, masini, dar si serele micilor fermieri.

In Retezat sute de oi speriate au cazut in prapastie sau au fost arse de fulgere. Din pacate, si un tanar cioban din Vaslui a murit trasnit.

A plouat cu pietre la Gradinari in Olt si multi nu au avut timp sa se adaposteasca.

"M-a plesnit o piatra din alea mari in cap si uitati ca sunt cu capul spart", a povestit o femeie lovita de grindina.

In localitatea vecina, Plesoiu, vijelia a smuls cu violenta mai multe acoperisuri si a afectat grav scoala. Serele sunt pe jumatate distruse.

Mult mai grav la Vaslui, un tanar de 17 ani, aflat in camp cu vacile satului, a fost lovit de un trasnet. Medicii au intervenit si au reusit initial sa-l stabilizeze. A fost dus la spital, insa, din pacate, a murit in scurt timp.

Fulgerele au ucis si peste 600 de oi in Retezat. Echipele de Salvamontisti si Jandarmi au incercat sa ajunga in zona, dar au facut cale intoarsa din cauza ursilor. Autoritatile spun ca nu vor cobora animalele moarte pentru ca sunt intr-o zona retrasa, ele ar urma sa dispara pe cale naturala in cateva saptamani.

In localitatea Hanesti, Botosani, o vijelie s-a transformat intr-o adevarata tornada. A distrus 30 de acoperisuri, iar bucati de tabla si lemn au fost purtate pana la o jumatate de kilometru departare. Apa scursa de pe versanti a navalit in peste 20 de gospodarii.

La Galati, o furtuna de numai cinci minute a pus la pamant zeci de copaci. Vor nu vor, 4 soferi trebuie sa-si repare masinile. Doar unul avea asigurare CASCO, restul se gandesc acum sa dea primaria in judecata pentru ca, spun ei, autoritatile nu au taiat arborii batrani.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO