Vijelii puternice în țară. Un tată a fost rănit încercând să se salveze alături de copilul său

Ultima actualizare: 13-06-2020 19:42

Începutul de vară rămâne sub semnul vijeliilor, în multe locuri de o violență iesită din comun. La Vaslui, un copil de un an și jumătate a fost prins în mijlocul furtunii, împreună cu tatăl său și puțin a lipsit ca ambii să fie striviți.

Bărbatul a făcut tot posibilul să-și protejeze fiul, dar el tot a fost rănit. Vremea rea ne va ține în șah și în următoarele ore. De altfel 28 de județe sunt sub cod portocaliu.

Bărbatul în vârstă de 32 de ani a auzit un zgomot puternic așa că instinctiv, și-a luat fiul de un an și jumătate în brațe și a fugit în timp ce copacul s-a făcut fărâme. A reușit să-și salveze băiatul, însă el a fost transportat la spital.

Cțin Andrei, SMURD Vaslui: "Domnul prezenta plăgi escoriate față posterioară torace. Era căzut într-o zonă cu multe terase, frecventată de public. Au avut noroc atât ei, cei doi, cât și ceilalți din jur".

Militarii chemați la fața locului au eliberat zona.

În Botoșani, norii amenințători anunțau o ploaie torențială. Într-o oră, tot orașul era inundat.

Taximetrist: "Era apă prea mare și nu mi-am dat seama unde e bordura. Am încercat să dau în față și în spate și am săpat cu roata și m-am împotmolit. Zici că-i lac de acumulare aici".

În alte zone vântul care a suflat cu putere a pus la pământ copacii și a smuls mai multe acoperișuri.

Dorina Lupu, purtător de cuvânt al ISU Botoșani: "În mai puțin de o oră, în dispeceratul ISU, s-au înregistrat 18 apeluri prin care ni se solicită ajutorul pentru înlăturarea unor copaci".

În județul Iași, vizat de un cod portocaliu de vreme rea, a căzut grindina care a acoperit drumurile din mai multe comune.

28 de județe sunt sub cod portocaliu de vreme severă până la sâmbătă noapte. Potrivit specialiștilor vor cădea cantități însemnate de apă. În alte 15 județe rămâne în vigoare un cod galben valabil până marți, la ora 10 dimineață. Hidrologii anunță că există risc de inundații pe mai multe râuri.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO