Care ar fi țările spre care se vor relua zborurile după 15 iunie. LISTA publicată de un deputat PNL

Ultima actualizare: 13-06-2020 16:16
Avion
StirilePROTV

Ministerul Transporturilor a precizat, sâmbătă, că lista ţărilor cu care va fi reluat traficul aerian urmează a fi stabilită de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, la propunerea Institutului Naţional de Sănătate Publică.

Ministerul Transporturilor a transmis, sâmbătă, precizări privind reluarea traficului aerian.

”Pe baza propunerii Institutului Naţional de Sănătate Publică (INSP), Comitetul National pentru Situaţii de Urgenta (CNSU) va hotărî cu privire la ridicarea restricţiilor de zbor şi reluarea traficului aerian, dar şi lista ţărilor către/dinspre care, începând cu 15 iunie 2020, se vor relua zborurile. INSP stabileşte această listă pe baza mediei zilnice raportată la 1 milion de locuitori, cu referire la situaţia în care acesta nu este mai mare de 5 cazuri noi/ 1 milion de locuitori, în ultimele 14 zile”, a transmis Ministerul Transporturilor.

Pe durata stării de alertă, până în 15 iunie, Guvernul a stabilit ”suspendarea zborurilor efectuate de operatorii economici din aviaţie spre Austria, Belgia, Confederaţia Elveţiană, Franţa, Germania, Iran, Italia, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, Regatul Ţărilor de Jos, Spania, Statele Unite ale Americii şi Turcia, şi din aceste ţări către România pentru toate aeroporturile din România, potrivit art. 37 din Legea nr. 55/2020”.

Din 15 iunie se va relua traficul aerian spre şi dinspre anumite ţări, dar lista acestora nu a fost deocamdată stabilită.

Secretarul general la PNL, Robert Sighiartau, a postat o listă de ţări pe Facebook: Slovenia, Croaţia, Slovacia, Grecia, Ungaria, Elveţia, Lituania, Norvegia, Cipru, Malta, Austria, Finlanda, Bulgaria, Germania, Cehia şi Letonia.

Întrebat, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, dacă este valabilă această listă, premierul Ludovic Orban nu a confirmat.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO