Doi soti din Bacau, gasiti morti dupa ce au fost luati de ape. Au incercat sa traverseze un parau cu caruta


Ultimul update: Duminica 04 Iunie 2017 01:20
Data publicarii: Joi 01 Iunie 2017 07:42
Categorie: Stiri actuale

S-a rupt cerul in judetul Bacau, iar potopul care a urmat a luat vieti nevinovate. Doi varstnici, sot si sotie, s-au prapadit furati de viitura, in timp ce mergeau catre casa.

Au facut imprudenta sa traverseze cu o caruta paraul din sat. Acesta se umflase periculos si a maturat totul in cale. Victimele, care aveau 70, respectiv 78 de ani, au fost gasite abia joi, la kilometri departare.

In comuna Ghimes din judetul Bacau, a plouat cateva ore fara pauza. In unele locuri, au cazut si 30 de litri de apa pe metrul patrat, asa ca paraul din localitate s-a umflat si a facut ravagii.

Cei doi soti se intorceau miercuri seara de la stana, cand puhoiul le-a rasturnat caruta. Batranii erau obisnuiti sa scurteze pe acolo drumul catre casa pentru ca apa nu avea in mod normal mai mult de 30 de centimetri adincime. Zadarnici au pornit satenii si pompierii in cautarea lor.

Joi, cele doua victimele au fost gasite in raul Trotus, la zece, respectiv 30 de kilometri distanta, de locul in care s-a produs tragedia.

Petru Balcan, localnic: "Pe acolo se trece ca e apa mica de obicei, dar vin doua ape gramada si ei s-au bagat dar nu trebuia sa se bage."

Gheorghe Neagu, localnic: "In trei ture a venit apa. De acolo a venit rupere de nori. S-a intrerupt 10 minute si a venit iar. A dus drumul si a rupt gardurile."

Viitura de miercuri seara a distrus mai multe gospodarii, un drum comunal s-a surpat iar un podet a fost facut farame.

VIDEO PROTVPLUS.RO