VIDEO Turiști inconștienți. Filmau și vorbeau cu ursul de la doar câțiva metri distanță

Ultima actualizare: 07-06-2020 17:24
Turiști inconștienți. Filmau și vorbeau cu ursul de la doar câțiva metri distanță
Facebook/ Daniela Durdunescu

Mai multe persoane au filmat și fotografiat de la doar câțiva metri, ignorând pericolul, un urs care a coborât ziua în amiaza mare pe străzile din Slănic Moldova.

 

Turiștii prezenți sâmbătă în stațiunea băcăuană Slănic Moldova au avut parte de o surpriză, când un pui de urs a coborât din pădure până în apropierea unor terase, împins, probabil, de foame, scrie Deșteptarea.

 

Turiștii s-au apropiat periculos de urs ca să faca poze și să-l filemze, iar animalul, sătul de atâta atenție, a plecat la fel de flămând.

 

Ce recomandă autoritățile

 

Autoritățile au avertizat în nenumărate rânduri cu privire la pericolul unor astfel de cazuri, dar turiștii continuă să ignore recomandările.

”În situaţia în care semnalaţi prezenţa animalelor sălbatice, vă recomandăm: să vă adăpostiţi în locuri deschise sau alte zone care vă asigură protecţia; să faceţi zgomot pe timpul deplasării pentru a evita întâlnirea cu animale sălbatice; să nu vă apropiaţi pentru a face fotografii; să nu îi hrăniţi; să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte; să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi. Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112”, se arăta într-un comunicat al Jandarmeriei

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO