Două sate din Galați au ieșit din carantină. Primul lucru pe care l-au făcut localnicii este incredibil

Ultima actualizare: 07-06-2020 16:27
Două sate din Galați au ieșit din carantină. Primul lucru pe care l-au făcut localnicii este incredibil
StirilePROTV

Două sate din judeţul Galaţi au ieşit din carantină, dar jandarmii îşi menţin prezenţa în zonă. Zeci de localnici au plecat încă din cursul dimineţii spre ţări din vestul Europei.

 

Satele Toflea şi Brăhăşeşti, din judeţul Galaţi, au ieşit duminică din carantină, dar jandarmii vor rămâne în zonă timp de o săptămână.

Încă de dimineaţă, s-au format cozi de autoturisme cu localnici care au plecat spre state din vestul Europei.

Potrivit Jandarmeriei Galaţi, restricţiile au fost ridicate duminică la ora 5.00, când la ieşirea din comună se formase deja o coadă de maşini, numeroşi localnici plecând în afara ţării.

”După o perioadă de carantină de 14 zile, astăzi viaţa socială din comuna Brăhăşeşti a revenit la normal. Începând cu ora 05:00 au fost ridicate restricţiile. Încă de la ora 04:30 la ieşirea din comună s-au format cozi de autoturisme cu persoane care se deplasau spre vestul Europei, în ţările de unde au venit înaintea aplicării restricţiilor. Nu au fost înregistrate incidente, iar oamenii au aşteptat liniştiţi ora limită de ridicare a măsurilor de carantină”, informează Jandarmeria.

Timp de o săptămână, Jandarmeria Galaţi va rămâne în localitate pentru a menţine ordinea publică, alături de poliţie.

 

Sute de persoane izolate la domiciliu

 

Satele Toflea şi Brăhăşeşti din judeţul Galaţi au fost plasate în carantină din 24 mai, după ce inițial 42 de localnici au fost confirmaţi cu coronavirus, iar unul a murit din cauza infecţiei, ceea ce a impus izolarea la domiciliu a altor 284 de persoane. Ulterior, şi alte persoane au fost depistate cu coronavirus.

În judeţul Galaţi, sunt duminică 635 de persoane infectate cu coronavirus. Dintre acestea, 85 au decedat şi 391 de persoane s-au vindecat şi au fost externate.

La nivelul acestui judeţ, s-au realizat până acum 6879 de teste pentru depistarea coronavirusului.

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO