VIDEO. O femeie în vârstă de 104 ani s-a vaccinat anti-Covid în București

Dată publicare: 28-03-2021 17:13
Dată actualizare: 28-03-2021 19:31


VIDEO. O femeie în vârstă de 104 ani s-a vaccin...
VIDEO. O femeie în vârstă de 104 ani s-a vaccin...

La venerabila vârstă de 104 ani, o femeie din București a primit a doua doză de vaccin anti-Covid și a devenit astfel printre veteranii acestei campanii de imunizare.

În tot acest timp numărul celor răpuși de virus continuă să crească, iar pe paturile de terapie intensivă avem un nou record negativ: 1.386 de bolnavi.

Zoea Baltag a venit la centrul de vaccinare la brațul unei nepoate și alături de un strănepot. A spus că în ultimul an, din cauza pandemiei, nu i-a putut strânge în brațe pe cei dragi atât de des pe cât și-ar fi dorit.

Zoea Baltag: „Acum o să stam împreună, că până acum am stat izolată de ei. Toți s-au vaccinat din casă și putem trăi la un loc. Facem sărbătorile împreună.”

Irina Oancea, nepoată: „Și-a dorit să fie mai mult în contact cu strănepotul care mergea la școală și a fost foarte greu să îi fac un program, astfel încât să fie perfect în siguranță bunica mea, adică izolat două săptămâni după ce a fost în contact cu copiii. Nu trebuia să iasă nicăieri, ca să poată să meargă fără griji, că o poate infecta.''

Tudor, strănepotul: „S-a vaccinat și acum nu mai trebuie să fim despărțiți. Suntem o familie unită.''

După ce s-a vaccinat, centenara a primit o diplomă și un buchet de flori.

În centrul de la Palatul Copiilor sunt nouă fluxuri de vaccinare, iar de la jumătatea lunii aprilie vor fi disponibile încă șase. Doar aici sunt pe lista de așteptare 8.000 de persoane, însă la nivel național, peste 750.000 de oameni așteaptă serul anti-Covid.

Cei mai mulți dintre ei sunt pe listele vaccinului Pfizer BioNtech, apoi Moderna și AstraZeneca.

Aproape 280.000 de persoane au primit deja notificări să își valideze înscrierea.

Autoritățile vor să intensifice programul de imunizare.

Andrei Baciu, secretar de stat în Ministerul Sănătății: „În primul rând, vom deschide centre suplimentare de vaccinare. Vor veni și centrele mobile care vor fi activate, 20 la număr într-o primă etapă, câte unul pentru fiecare două județe. Vom extinde vaccinarea cu ajutorul medicilor de familie care își doresc să se implice. Pe lângă vaccinare rămâne extrem de importantă menținerea celorlalte măsuri de protecție pe care le cunoaștem deja.''

Ultima raportare a autorităților arată că în doar 24 de ore 117 oameni au murit din cauza virusului. În stare gravă, în secțiile de terapie intensivă sunt acum 1.386 de pacienți.


VIDEO PROTVPLUS.RO