Victor Socaciu are plămânii afectați 50% de coronavirus. Nu mai poate respira fără masca de oxigen

Dată publicare: 12-04-2021 13:28
Dată actualizare: 12-04-2021 19:17


Cunoscutul cântăreț de muzică folk Victor Socaciu a ajuns la spital în stare gravă, infectat cu noul coronavirus.

Nu mai poate respira fără mască de oxigen, spun apropiații. S-a aflat printre artiștii care au fugit de Covid din București la Breaza, unde au organizat un festival de muzică folk, pentru că acolo aceste evenimente puteau primi o treime dintre spectatori. Colegii de scenă cred că Victor Socaciu s-a îmbolnăvit la festival.

La Festivalul de folk „Om bun”, organizat la Breaza, în Prahova, în urmă cu două săptămâni chiar de Victor Socaciu, trei zile la rând au fost concerte într-o sală în care au putut intra câte 30 de oameni.

Au cântat 30 de artişti, printre care Ducu Bertzi, Dan Bittman şi Mircea Baniciu. Cel din urmă crede că acolo s-a infectat Victor Socaciu.

Mircea Baniciu, cântăreţ: „Se pare că de acolo s-au îmbolnăvit și el și Adrian Bezna. Era şi primăria şi toate oficialităţile din Breaza”.

Adrian Bezna nu s-a testat încă, deşi a avut simptome.

Adrian Bezna, cântăreţ: „Am avut o stare de durere musculară. Am preferat să nu mai ies din casă. Au fost cei 30 de oameni în sala prezenţi. Toată lumea cu mască, mai puţin artiştii, pentru că nu poţi să cânţi cu mască”.

Apropiaţii spun că Victor Socaciu a început să se simtă rău săptămâna trecută. A avut febră, iar vineri a fost internat la Spitalul Monza din Capitală. Acolo, starea lui s-a agravat.

Vasile Șeicaru, cântăreţ: „Are plămânii afectați cam 50% și este pe mască de oxigen. Nu este intubat”.

În imagini, Victor Socaciu apare fără mască de protecţie şi când stă în public. La fel şi un spectator din stânga lui. Rudele se tem de ce este mai rău, pentru că artistul suferă de diabet, iar acum zece ani a suferit un transplant de rinichi.

Mai mulţi cântăreţi au refuzat să participe la festivalul organizat de Victor Socaciu.

Vasile Seican, cântăreţ: „Am ajuns la concluzia că eu nu trebuie să mă duc, deoarece nu eram vaccinat. Acest festival ar fi trebuit să se țină la București, însă fiind scenariul acesta roșu la București, a optat pentru Breaza, în incinta primăriei de la Breaza”.

Localitatea Breaza se afla pe 29 martie în scenariul galben, iar la evenimentele culturale puteau participa 30% din spectatorii care ar fi putut umple în mod normal sala.

În spitale, situaţia rămâne dificilă.

În ultimele 24 de ore, 18% din testele recoltate au ieşit pozitive: 2.323 de oameni au intrat în evidenţele autorităţilor ca fiind infectaţi. 63 bărbați și 50 femei au murit în ultima zi din cauza virusului Sars-CoV-2. La Terapie Intesivă, acolo unde să dă cea mai crâncenă luptă, sunt peste 1.500 de pacienţi. În Capitală nu mai este niciun loc liber la ATI, iar în ţară mai erau doar patru locuri.

 


VIDEO PROTVPLUS.RO