Ce spun medicii despre starea de sănătate a lui Victor Socaciu, internat în stare gravă cu COVID-19

Dată publicare: 12-04-2021 13:28
Dată actualizare: 12-04-2021 14:48


Victor Socaciu este internat, în stare gravă, la spital, infectat cu SARS-COV-2. Artistul are plămânii afectați în proporție de 50%, spun apropiații săi.

 

Apropiații spun că interpretul folk în vârstă de 68 de ani nu poate respira fără masca de oxigen, dar nu a fost intubat și nici nu se află într-un pat de terapie intensivă, în prezent.

Victor Socaciu este internat la Spitalul Monza, iar reprezentanții unității medicale au făcut precizări într-un comunicat.

„Spitalul Metropolitan Monza se supune tuturor rigorilor legale, inclusiv GDPR, și nu poate da declarații despre pacienții internați, fara acordul acestora!

Vă asigurăm de toata atenția oferită tuturor pacienților noștri”.

Artistul a fost internat vineri la Spitalul Monza din București, după ce a început să aibă febră, au spus colegii de breaslă ai lui Victor Socaciu.

Testul a confirmat prezența virusulului SARS-COV-2 în corp, după care starea lui a început să se înrăutățească. Apropiaţii spun că 50% din plămâni sunt afectaţi în acest moment, iar cântăreţul nu poate să mai respire fără masca de oxigen. Este însă conștient, nu este la ATI şi nu a fost intubat.

Mircea Baniciu a confirmat că Socaciu are nevoie de oxigen.

„Starea lui, aproape normală, dar stă prost cu oxigenul, așa mi s-a spus. Ieri am aflat, nu aveam o relație foarte apropiată, am paritcipat împreună acolo” a spus Baniciu.

 

De ce s-a ținut festivalul „Om bun” la Breaza

 

Cât despre condiţiile în care s-ar fi putut infecta, colegii vorbesc despre Festivalul „OM BUN” pe care Victor Socaciu l-a organizat la Breaza, la finalul lunii martie. Acolo, mai mulţi artişti de folk au cântat pe scenă, într-o sală închisă, cu aproximativ 30 de spectatori.

Încă un artist ar fi fost confirmat cu COVID 19 după festival, iar alţii s-au testat.

Vasile Șeicaru: „Festivalul trebuia ținut la Bucuresti, la Teatrul Nottara sau Creangă, dar fiind scenariul rosu s-a mutat acolo unde era scenariul verde. Autoritățile locale din Breaza l-au organizat, în condiții de distanțare, oamenii au avut mască. Eu nu m-am dus pentru ca nu eram vaccinat. Cu doua zile înainte l-am anunțat, și în locul meu l-a chemat pe Bittman. Mi-a fost frică să mă duc.”


VIDEO PROTVPLUS.RO