Viceprimarul Capitalei: În București avem 1,7 milioane de locuitori la 1 milion de locuințe. „Opriți jaful!”
Viceprimarul Capitalei Horia Tomescu (USR) afirmă, într-o postare pe Facebook, că dacă de luni vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, "nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor".
"Hoţii vor fi întotdeuna dispuşi să ne fure pământul, spaţiul public, aerul pe care îl respirăm. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, câteva marionete vor avea asiguraţi bani pentru câteva generaţii. Dacă de mâine vor fi suspendate zonele protejate ale Bucureştiului, noi ceilalţi nu vom mai vedea iarba din parcuri din cauza cârciumilor, nu vom mai vedea case de patrimoniu din cauza blocurilor", a scris Horia Tomescu, pe reţeaua de socializare.
Potrivit acestuia, "între 2011 şi 2021 populaţia cu domiciliul în Bucureşti a scăzut cu 165.000 de locuitori". "Avem 1.716.000 de locuitori la 1.038.266 de locuinţe. Opriţi jaful!", este apelul acestuia.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Primarul municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan, a declarat duminică, în cadrul unei conferinţe de presă, că prefectul Toni Greblă intenţionează ca luni să atace în instanţă reglementarea de urbanism a întregii zone istorice a Capitalei.
Acest lucru ar însemna, a arătat edilul, că timp de un an sau doi "nu vom mai avea reglementări de urbanism pe zona istorică a Municipiului Bucureşti". De asemenea, potrivit lui Nicuşor Dan, în acest context, toate proiectele de autorizare trebuie să reia procedura de la nivelul certificatului de urbanism.
Nicuşor Dan a afirmat că prefectul Greblă i-a trimis o adresă datată 26 ianuarie, care a ajuns pe 1 februarie la Primărie, prin care cel din urmă cerea toate documentele legate de şedinţa Consiliului General din decembrie 2000, în care s-a aprobat PUZ zone construite protejate.
Potrivit edilului, această documentaţie "are undeva între doi şi trei metri cubi".
Ulterior, a arătat Nicuşor Dan, prefectul a revenit, transmiţând că dacă nu îi vor fi date toate aceste acte până pe 6 februarie, va ataca în instanţă reglementarea PUZ zone construite protejate, iar motivaţia ar fi fost "pentru că există există suspiciuni în diverse medii".