Viata romanilor in tara cu cele mai multe milioane de euro pe cap de locuitor. Ce spune despre ei primarul din Monaco

×
Codul embed a fost copiat

La 2000 de kilometri de Romania, se afla tara cu cele mai multe milioane de euro pe cap de locuitor: Monaco, un principat minuscul si in acelasi timp terenul de joaca pentru cei bogati si celebri.

Acolo sunt si cateva sute de romani care au venit sa-si construiasca o cariera, doctori sau antreprenori, dar si multe personaje controversate care au preferat sa-si doseasca averile in conturi anonime. Duminica. la "Romania, te iubesc" vorbim despre circuitul banilor: dosarul Monaco.

Intre cei 38.000 de locuitori din principatul Monegasc sunt si romani care au venit sa-si faca aici un rost si care isi construiesc cu greu o afacere, dar si afaceristi atrasi de paradisul fiscal de pe malul Mediteranei si care vor sa scape de taxele din tara.

Cosmin Savu: Cand spui in Romania "Monaco", lumea se gandeste la „Grupul de la Monaco", cativa bogati.
George Marsan, primar Monaco: Stiu, stiu si eu grupul romanesc de la Monaco.
Cosmin Savu: Ei exista!
George Marsan: Bineinteles, dar exista si grupul celor care muncesc si care au investit mult in Monaco, in Europa.

Citește și
printul charles
Printul Charles despre Romania: "E o tragedie sa ridici cladiri din sticla". Interviu cu mostenitorul coroanei britanice
Ce au păţit poliţiştii care l-au lăsat pe Vlad Pascu să conducă drogat

Avenue Princess Grace este cea mai scumpa strada din lume. Bulevardul luxos este localizat in Monte Carlo, cea mai importanta zona administrativa a principatului Monaco. Aici, o chirie poate depasi 10.000 de euro pe luna.

Toata aceasta zona apartine unei singure familii: familia Pastor, cea mai bogata familie din Monaco. Preturile aici sunt exorbitante. Aici in Columbia si-a inchiriat familia Adamescu un apartament.

Dan Adamescu a fost un om de afaceri cu mari probleme penale in ultima perioada a vietii sale. A decedat acum cateva saptamani in timp ce era incarcerat la penitenciarul Rahova, unde ispasea o pedeapsa de 4 ani si 4 luni pentru mituirea unor judecatori. Pe numele sau sunt incepute si alte acte de cercetare penala si ramane de vazut cum isi va recupera statul roman prejudiciile imputate.

Una dintre cele mai cautate zone rezidentiale de aici din Monaco este Houston Palace. De obicei, de catre est europeni sau arabi. Preturile sunt foarte mari, pleaca de la 7500 pana la 12 sau chiar 15 mii de euro pe luna. Aici si-au inchiriat Radu Dimofte, un om de afaceri din domeniul imobiliarelor, alaturi de Puiu Popoviciu, cel care i-a fost si partener de afaceri de altfel.

De numele lui Gabriel "Puiu" Popoviciu se leaga multe afaceri de success, dar nu s-a ferit insa si de afaceri cu iz penal. Este condamnat la Curtea de Apel Bucuresti la 9 ani cu executare pentru ca, spun procurorii, a intrat ilegal in posesia a 224 de hectare in Baneasa. Prejudiciul de peste 600 de milioane de lei a ramas nerecuperat.

George Marsan, primar Monaco: "Puiu, da. L-am vazut acum putin timp, acum vreo 15 zile,. El are in Houston sau Columbia Palace, nu mai stiu exact. Se pregateste sa se casatoreasca si am inteles ca a negociat sa-si cumpere acolo. E o afacere buna.

In acelasi timp, aici numele romanilor este pronuntat cu respect datorita medicilor, antreprenorilor, celor pentru care succesul nu a venit peste noapte in tunuri financiare date in buzunarul statului roman.

Maria Wolter, antreprenor: "Metrul patrat incepe de la 40 de mii, 50 de mii de euro."

Mihaela Popescu, artist plastic: "Comunitatea romaneasca de la Monaco nu inseamna Grupul de la Monaco, care oricum sunt izolati si nu au nimic de-a face cu restul romanilor care lucreaza aici, care stau aici, care vor sa fac ceva aici."

Despre romani de Monaco care si-au construit cariere prin munca si talent, dar despre afaceri suspecte, personaje controversate si presupuse infractiuni care nu au fost investigate corespunzator niciodata : duminica, la "Romania te iubesc".

Articol recomandat de sport.ro
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Primul lucru făcut de Dani Alves, după eliberarea condiționată
Citește și...
"Romania e o parte speciala a lumii". De ce printul Charles a devenit cel mai bun turist din tara noastra

UN PRINT IN TRANSILVANIA, partea a II-a. Cum salvezi de la disparitie o intreaga civilizatie? Inveti cat mai multi oameni sa ii iubeasca valorile. Printul Charles incearca sa faca asta in tara noastra, pentru a-i salva civilizatia traditionala.

Printul Charles despre Romania:
Printul Charles despre Romania: "E o tragedie sa ridici cladiri din sticla". Interviu cu mostenitorul coroanei britanice

UN PRINT IN TRANSILVANIA, partea I. Radacinile familiei l-au adus pe Printul Charles in Romania. Surpriza pentru Print a fost sa gaseasca aici un spirit aproape intact al vremurilor cand omul traia autentic, cu masura, in mijlocul si cu ajutorul naturii.

Mitul performantei invatamantului romanesc, demontat de realitatea dura a testelor internationale
Mitul performantei invatamantului romanesc, demontat de realitatea dura a testelor internationale

PREGATITI PENTRU ESEC, partea a II-a | La testele internationale, din 2012, finlandezii sunt pe locul al zecelea in lume. Romania e pe locul al 45-lea, din 65 de tari.

Cum au inteles medicii de familie din Romania ca munca lor e
Cum au inteles medicii de familie din Romania ca munca lor e "voluntariat" pe bani publici

MEDICINA BOLNAVA PARTEA II. A disparut dispensarul rural si in locul sau au aparut puncte de lucru, cu usi incuiate cu lunile, la care bati degeaba.

Recomandări
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO
Avertisment lansat de Zelenski: Fără ajutorul imediat al SUA, Putin va împinge rapid războiul pe teritoriul NATO

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski spune că armata ucraineană a reuşit să ţină piept ofensivei ruse din lunile de iarnă, dar avertizează că fără un ajutor urgent în armament din partea Statelor Unite, Ucraina riscă să nu mai poate face faţă.

România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București
România a devenit noua obsesie a Rusiei. Declarațiile care spun totul despre tensiunile dintre Moscova și București

După o perioadă în care și-a concentrat atenția asupra Ucrainei și a Occidentului, mai ales în contextul masacrului din Moscova, dar și al războiului aflat în desfășurare, Rusia a luat în vizor, la nivel declarativ, România.

Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”
Boloș apără „taxa pe boală”: „În concediu medical primeşte mai mulţi bani decât la serviciu”. „Nu e taxă, e contribuție”

Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, despre problema concediilor medicale, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale.