Vesti bune de la medici pentru siamezele din Pitesti. Fetitele nu au malformatii craniene


Ultimul update: Vineri 05 Octombrie 2012 19:27
Data publicarii: Miercuri 04 Ianuarie 2012 12:36
Categorie: Stiri actuale

O noua serie de teste facute siamezelor de la spitalul Grigore Alexandrescu au aratat ca fetitele nu au malformatii craniene. Tomografia computerizata a fost amanata pana acum, pentru ca fetitele sa mai prinda puteri.

Tomografia nu a fost facuta pana acum pentru ca presupune unele manevre medicale delicate si destul de riscante, in cazul unui pacient fragil. Adica fetitele trebuie tinute relativ nemiscate in timpul investigatiei, ceea ce este o sursa de stres pentru siameze.

Principala temere a medicilor era ca ar putea fi descoperite asa-zise malformatii secundare, fapt extrem de posibil in cazul copiilor uniti la nastere. Din fericire, testul n-a aratat probleme suplimentare. Tesuturile nervoase arata normal si nu au fost evidentiate formatiuni care sa trezeasca suspiciuni.

Desi au mai ramas cateva analize pe care medicii le au in plan in perioada urmatoare, exista o concluzie provizorie. Siamezele nascute acum 10 zile in Pitesti au o legatura fizica cu mari sanse de a fi rupta in bune conditii, pe cale chirurgicala.

Cititi si:

INTERVIU EXCLUSIV Sapunaru: "Am fost tratat ca un jucator-problema la nationala! Unii spun ca sunt un derbedeu si un betiv"

Mai tare ca 6/49! Super pont pentru Gigi Becali: cum ar putea sa ia 10 milioane € pe un jucator

VIDEO Antrenat pentru succes! Asa ar trebui sa fie "caliti" toti pustii care se apuca de fotbal

Tags: siameze, copii,

VIDEO PROTVPLUS.RO