Vasile Blaga a fost trimis in judecata, sub control judiciar. Fostul sef al PNL este acuzat de trafic de influenta


Ultimul update: Joi 01 Decembrie 2016 06:53
Data publicarii: Luni 28 Noiembrie 2016 16:06
Categorie: Stiri actuale
Vasile Blaga - Agerpres

Procurorii DNA au dispus trimiterea in judecata, sub control judiciar, a senatorului Vasile Blaga, care este acuzat de trafic de influenta.

"In perioada 2011-2012, in calitate de secretar general a unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit in patru randuri, de la o societate comerciala reprezentata de inculpatul Berdila Horatiu Bruno, suma totala de 700.000 euro, in schimbul exercitarii influentei prin intermediul inculpatului Stefan Gheorghe (vicepresedinte al aceluiasi partid) asupra unei persoane care a detinut consecutiv functii de conducere la doua companii nationale, astfel incat firma reprezentata de Berdila Horatiu Bruno sa obtina contracte la cele doua companii nationale.

Suma totala de 700.000 euro a fost primita prin intermediului inculpatului stefan Gheorghe, vicepresedintele respectivei formatiuni politice (500.000 euro) si printr-un alt intermediar (200.000 euro)." - se arata in comunicatul DNA.

Dosarul a fost trimis spre judecare Inaltei Curti de Casatie si Justitie, cu propunere de a se mentine masurile dispuse in cauza, respectiv cea a controlului judiciar si cea asiguratorie.

De asemeena, procurorii au dispus disjungerea cauzei si continuarea cercetarilor intr-un dosar separat fata de inculpatii Berdila Horatiu Bruno, Stefan Gheorghe, precum si fata de alte persoane.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO