ANSVSA Arad a plecat imediat in control, dupa ce un "dezastru ecologic" a fost anuntat pe Facebook. Ce era, de fapt, in lac

Ultima actualizare: 01-12-2016 06:53
frunze

Inspectorii de la Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara din Arad au plecat de urgenta pe teren, in control, in statiunea Moneasa, dupa ce niste imagini postate pe Facebook au fost gresit intelese.

Un turist din Oradea care a vizitat statiunea Moneasa, din Arad, a postat pe Facebook imagini cu un lac pe suprafata caruia plutesc frunzele cazute din copac. Imaginile au fost interpretate drept un dezastru ecologic de catre cativa prieteni ai turistului respectiv, iar informatia, precum si imaginile au fost preluate imediat de presa locala.

La scurt timp dupa aparitia stirii in mediul online, reprezentantii Directiei Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (DSVSA) Arad s-au mobilizat si s-au deplasat 115 kilometri de la Arad la Moneasa, pentru a vedea care este situatia. „Ne-am deplasat la fata locului la o ora dupa ce ni s-a semnalat un posibil dezastru ecologic, dar echipa operativa a constatat ca este vorba de frunze care pluteau pe apa, nicidecum de pesti morti”, a declarat, luni, pentru News.ro, seful DSVSA Arad, Viorel Agud.

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO