Vasile Astarastoaie, presedintele Colegiului Medicilor din Romania, acuzat de abuz in serviciu

Ultima actualizare: 29-09-2012 02:19

Agentia Nationala de Integritate le-a cerut procurorilor sa verifice 10 contracte incheiate de el in calitate de sef la IML Iasi, dar si de rector al Universitatii de Medicina din acest oras.

Ar fi castigat peste 200.000 de lei, sustin inspectorii ANI.

Vasile Astarastoaie este director al Serviciului de medicina legala si rector al Universitatii de Medicina din iasi. In calitate de sef al celor doua institutii, el a obtinut fonduri europene pentru mai multe proiecte.

Ulterior, tot el s-a angajat pe sine oferindu-si sapte contracte pentru a pune in aplicare proiectele cu pricina. In alte trei contracte, si-ar fi angajat ilegal fiica, sustin inspectorii de integritate.

"Un asemenea comunicat de presa al ANI nu este altceva decat o interventie in alegerile libere, o incercare de a influenta categoriile profesionale marginalizate in Romania, profesorii si medicii", a declarat Vasile Astarastoaie.

Astarastoaie este sustinut de multi sutdenti, dar si de colegi.

"Daca cineva a gresit si mai ales penal, va plati. In aceea ce priveste acuzatiile pentru fiica domnului profesor, cred ca aceasta este partea cea mai urata a acestor atacuri", a declarat Razvan Constantinescu, sef de lucrari UMF Iasi.

Inspectorii de Integritate au sesizat Parchetul pentru conflict de interese si abuz in serviciu.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO