Valeriu Gheorghiţă: „La 1 septembrie, România ar ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, chiar cu 2 doze”
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, estimează că din doua jumătate a lunii aprilie România ar putea vaccina 100.000 de persoane pe zi.
Potrivit lui, în luna septembrie s-ar putea atinge un număr de 10 milioane de persoane vaccinate, „chiar cu a doua doză”. Conform datelor prezentate de Gheorghiţă, rata de vaccinare în rândul personalului medical şi al centrelor medico-sociale depăşeşte 90%, procent peste aşteptări, transmite News.ro.
„Rata de vaccinare va creşte progresiv. Vom putea atinge din jumătatea a doua a lunii aprilie 100.000 de persoane pe zi, având în vedere că, de la acel moment, vom putea deschide cele 750 de centre care sunt prevăzute din etapa a doua, centre care prevăd circa 166 de cabinete de vaccinare. Avem o capacitate de vaccinare de peste 100.000 de persoane pe zi”, a declarat Valeriu Gheorghiţă sâmbătă seară, la Antena 3.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
El a precizat că astfel, la 1 septembrie România ar ajunge la 10 milioane de persoane vaccinate, „chiar cu două doze”.
Coordonatorul campaniei naţionale de vaccinare anunţă că în luna februarie România aşteaptă 800.000 de doze de la compania AstraZeneca, iar alte 180.000 de doze de la compania Moderna. În următoarele două săptămâni, alte 163.000 de doze vor intra în ţară, livrate de la producătorul Pfizer.
„Sunt cel puţin 900.00 de persoane noi programate în momentul de faţă şi mai este o listă de aşteptare de aproape un milion de persoane. Am avea nevoie de mult mai multe doze, dar cred că trebuie să avem răbdare cu toţii, pentru că pe măsură ce vor veni mai multe doze, misiunea noastră este să le folosim cât mai eficient, cât mai rapid şi într-un mediu cât mai sigur”, a adăugat Valeriu Gheorghiţă.
Medicul a menţionat că rata de vaccinare în rândul persoanelor din prima etapă este estimată că a depăşit 90%, procent care este peste aşteptări şi care reprezintă un mesaj de încredere adresat de profesioniştii din sistemul medical populaţiei generale.