Autoritățile vor deschide săptămâna viitoare noi centre de vaccinare în țară, după ce la cele existente s-au epuizat programările, iar după prima etapă circa 85% din personalul medical se va fi vaccinat.  

 

Col. dr. Valeriu Gheorghiță, președintele Comitetului Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea, a declarat la Știrile PRO TV că prima etapă a fost un succes, în condițiile în care se va ajunge la 85 % de vaccinați în rândul cadrelor medicale.

Legat de etapa a doua, Valeriu Gheorghiță a spus că ”în ultimele 2 zile au fost peste 175.000 de persoane noi care s-au înscris în platforma informatică, dintre care 56% sunt persoane peste 65 de ani, iar aproximativ 22% sunt persoane cunoscute cu boli cornice, restul de 22 % sunt persoane care deservesc activități esențiale”.

Potrivit acestuia, ”în circa 53% din cazuri au fost programate prin intermediul persoanelor fizice, în 13% din cazuri au fost programați prin serviciul de call center și doar în 5% din cazuri prin intermediul medicilor de familie sau intermediul medicilor curanți”.

”Vom face o evaluare săptămâna viitoare pentru a putea deschide în următoarele 20 de zile locuri pentru a putea programa alte persoane. În aceste centre care până la acest moment au fost înființate nu mai putem asigura programarea, având în vedere că deja după 20 de zile, începând din ziua 21, persoanele astăzi programate trebuie să-și efectueze rapelul. Și atunci urmează să redeschidem alte centre de vaccinare”, a mai spus Gheorghiță.

 

Gheorghiță: ”Vom extinde numărul de centre”

 

”Astăzi se împlinesc 3 săptămâni de când am demarat Campania de vaccinare în România, odată cu celelelalte state ale UE. Peste 70% dintre persoanele cuprinse în etapa 1 au fost deja vaccinate, din estimările noastre mai sunt 17% programate până la 31 ianuarie, ceea ce înseamnă că vom depăși un prag de 80- 85% dintre lucrătorii din sistemul medical și social care vor fi vaccinați. Reprezintă un semnal puternic de încredere”, afirmă coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Valeriu Gheorghiță a mai spus că ”aceste doze sunt calculate să asigure atât rapelul acestor persoane, al persoanelor noi, dar și al persoanelor care sunt nou programate. Noi vom extinde numărul de centre, astfel încât dozele care urmează să vină după jumătate lunii februarie și luna martie să poată fi folosite la capacitate maximă”.