Accidentele și reparațiile au transformat A2 în cea mai mare parcare din România


Ultimul update: Vineri 14 Iunie 2019 20:37
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2019 18:58
Categorie: Stiri actuale

Urmează 3 zile libere și ar trebui să ne bucurăm, dar la noi,până și vacanțele încep cu o criză de nervi.

Mii de șoferi care au plecat de vineri la mare s-au revoltat când au rămas blocați în coloane de zeci de kilometri, pe Autostrada Soarelui.

Deși a venit vara, încă se lucrează pe șoseaua de viteză. Din cauza aglomerației, s-au produs și câteva accidente. Haosul a durat până la prânz, când muncitorii s-au retras.

Fostul premier, Mihai Tudose, prins în blocaj, i-a cerut demisia, actualului ministru al Transporturilor, pe care l-a numit "un morman de incompetență".

Dimineaţă, fluxul de maşini pe Autostrada Soarelui era uriaş, iar restricţiile de circulaţie nu au fost ridicate. Pe aproape 60 de kilometri se circula pe o singură bandă.

Pe Autostrada Soarelui a avut loc un accident. Puţin mai în faţă se lucrează şi traficul este restricţionat. În spate este o coadă kilometrică, maşinile stau bară la bară şi în această porţiune poţi să mergi mai repede pe jos decât cu maşina.

Au fost mai multe accidente la rând, spun poliţiştii. Într-un carambol, de pildă, au fost implicate 5 maşini. Din fericire, viteza de deplasare era foarte mică, aşa că victimele accidentelor nu au suferit răni grave.

Din cauza accidentelor, dar şi a lucrărilor de pe autostradă, traficul s-a blocat pe mai multe porţiuni. La un moment dat, circulaţia a fost oprită complet pentru că muncitorii să adune balizele de pe şantier şi să deschidă circulaţia.

Este momentul în care muncitorii mută separatoarele de sensuri astfel ca şoferii vor putea în sfârşit să circule pe toată banda. Ce-i drept, aceştia sunt extrem de nervoşi pentru că este o coadă foarte mare. aceasta se întinde pe mai bine de 20 de kilometri. 

Reporter: Cum supravieţuiţi?
Șofer: Greu. Stau de o oră în traficul acesta infect.
Reporter: Aveți aer condiţionat?
Șofer: Nu mai merge aerul condiţionat.

Pentru o jumătate de oră, Autostrada Soarelui s-a transformat într-o parcare uriaşă. Şoferii au ieşit din maşini, exasperaţi şi revoltaţi...

Șofer: „Începe sezonul şi noi lucrăm pe autostradă. penibil. Asta e România."

Reporter: Aveţi timp şi de live pe Facebook pe autostradă?
Șoferiță: Pai de 2 ore cât stăm aici, normal că avem timp şi de liveuri.

Iar veştile proaste continuă. Pentru că autostrada nu a fost reparată complet, poliţia va institui limitări de viteză în unele zone.

În aglomeraţia uriaşă a stat blocat şi fostul premier Mihai Tudose. Acesta a scris pe Facebook despre fostul său coleg de cabinet, dar şi actualul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc.

L-a numit morman de incompetenţă şi le-a cerut demisia, atât lui, cât şi directorului Companiei Naţionale pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere, Narcis Neaga.

Situația traficului vineri seara

 

Se circulă pe ambele sensuri, au fost ridicate restricțiile. Deși muncitorii au plecat, au rămas restricțiile de viteză.

Sunt foarte mulți bucuresteni care pleacă spre mare.

Sunt foarte multe radare, iar poliția îi va amenda pe cei care vor depăși viteza, deși aceasta a ajuns la 80 de km/h.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Cum ne pregătim pentru vacanță. Proceduri de înfrumusețare pentru începutul verii
Elevii și preșcolarii intră în vacanța de vară. Când se vor întoarce la școală
O factură cât prețul unei locuințe. Șocul unei familii după ce s-a întors din vacanța în Bali
VIDEO PROTVPLUS.RO