Sezonul de scăldat a început cu mai multe tragedii. Gestul periculos al unui minor


Ultimul update: Vineri 14 Iunie 2019 18:19
Data publicarii: Vineri 14 Iunie 2019 17:40
Categorie: Stiri actuale

O dată cu începutul verii caniculare şi a sezonului de scăldat, se pierd vieţi omeneşti, pentru că mulţi imprudenţi aleg să se scalde în mod nesăbuit în râuri şi lacuri.

În Maramureş, de exemplu, un băiat de 11 ani s-a înecat într-o balastieră din localitatea Câmpulung, la Tisa. Iar un alt copil de 13 ani din judeţul Iaşi a fost înghiţit de apele unui râu.

Alerta s-a dat puţin după ora 13.00, în localitatea Câmpulung, la Tisa, iar martorii au povestit că băiatul de 11 ani s-a aruncat în apă şi nu a mai ieşit la suprafaţă. Imediat în zonă au ajuns pompierii, dar şi scanfandri, care au găsit trupul copilului după mai bine de o oră. Medicii au încercat să îl resursciteze, însă din păcate nu au reuşit.

O tragedie similară s-a petrecut şi joi în judeţul Iaşi, însă aici trupul copilului nu a fost găsit nici până acum. Băiatul de 13 ani nu ştia să înoate, dar s-a aventurat în apă şi a fost luat de curenţi.

Pe timpul nopţii, pompierii au întrerupt căutările, iar vineri au revenit la locul incidentului şi au continuat operaţiunea. Numai în judeţul Iaşi, în ultimele două săptămâni, alte cinci persoane au murit înecate.

Băiatul în vârstă de 13 ani a fost trimis de tatăl său cu căruța după fân. S-a întâlnit însă cu mai mulţi copii lângă un râu, în comuna Ungheni şi, ca să se răcorească, a intrat în apă. Cum nu ştia să înoate, a fost luat de curenţi, sub privirile neputincioase ale celorlalţi copii. Speriaţi, au fugit imediat să ceară ajutor.

Tatăl copilului: „Nu numai o dată i-am spus: „n-ai ce căuta la baltă, că aici sunt vârtejuri.”
Reporter: „Ştia să înoate?”
Tatăl: „Da' de unde să ştie, dacă el n-a fost la baltă? N-am avut probleme cu el.”

La faţa locului au ajuns poliţiştii, dar şi pompierii, care au început căutările cu o barcă pneumatică. După patru ore, salvatorii au chemat şi scafandri de la Botoşani să le dea o mână de ajutor.

Vestea s-a dus repede în sat şi localnicii au venit într-un suflet. Oamenii spun că în zonă au mai avut loc astfel de incidente.

Sătean: „E păcat. E singurul băiat, mai are 3 surori Acum s-a mâncat din mâl, s-au făcut curenţi, sunt foarte puternici.”
Localnic: „Uitaţi-vă şi dvs. cât de mare a fost apa aici înainte. Nu este pus niciun afiş aici, nicio pancartă. că e pericol."

Şansele că băiatul să fie găsit în viaţă sunt mici.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

VIDEO PROTVPLUS.RO