Ursul Baloo luat de pe proprietatea lui Nutu Camataru a fost operat si sterilizat

×
Codul embed a fost copiat

Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati de pe proprietatea lui Nutu Camataru si mutati la Zoo Bucov de langa Ploiesti, a fost operat pentru inlaturarea unui abces din zona gatului si sterilizat de catre doi veterinari ai Vier Pfoten.

Operatia a fost facuta luni de catre doi veterinari, in colaborare cu medici parteneri ai organizatiei, in clinica mobila a Vier Pfoten adusa la Zoo Bucov din Ploiesti, informeaza Mediafax.

Ursul si-a revenit din anestezie la scurt timp dupa operatie, iar starea lui este in prezent foarte buna, se precizeaza in comunicatul ONG-ului.

Ursul Baloo si sora acestuia, a caror varsta este estimata la aproximativ doi ani, au fost mutati intr-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Dupa o perioada de acomodare, ursii vor imparti acest spatiu cu cele doua ursoaice mature ale gradinii Zoo Bucov.

Noul amplasament include o portiune generoasa de sol cu iarba, copaci si un bazin cu apa, "elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural", mai spun reprezentantii Vier Pfoten.

Citește și
Nutu Camataru
Nutu Camatru le-a cerut judecatorilor sa-i faca o injectie letala. Amanta lui era in sala
Pedeapsa primită de doctorița din Suceava judecată pentru că a luat mită de la 280 de pacienți bolnavi de cancer în 20 de zile

Cei doi ursi, alaturi de patru lei, au fost transferati de pe proprietatea lui Nutu Camataru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de Vier Pfoten la solicitarea, Garzii Nationale de Mediu, a Inspectoratului General al Politiei si Autoritatii Nationale Sanitare Veterinara.

Liderii clanului Camatarilor, Ion si Vasile Balint, precum si Radu Cristian Rosca, liderul gruparii Sportivilor, au fost arestati preventiv in 23 februarie.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu care au descins in 25 februarie pe proprietatea lui Nutu Camataru au constatat ca acolo erau crescuti patru lei - doi adulti si puii lor - si doi ursi, fara documentele aferente, dispunandu-se relocarea acestor animale.

Cei patru lei si cei doi ursi ridicati de la resedinta lui Nutu Camataru au ajuns, in dupa-amiaza de 27 februarie, la Gradina Zoologica de la Bucov, situata la cativa kilometri de Ploiesti si aflata in cadrul Parcului Memorial Constantin Stere din subordinea Primariei municipiului Ploiesti.

Purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Alina Istratescu, declara atunci ca animalele vor ramane in incinta Gradinii Zoo de la Bucov timp de o luna si jumatate. Istratescu mai preciza ca leii mananca noua kilograme de carne pe zi fiecare, iar pentru hrana zilnica a fiecaruia dintre cei doi ursi este nevoie de 12 kilograme de alimente, mancarea fiind asigurata de Zoo Bucov.

Articol recomandat de sport.ro
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
FOTO Așteptarea a luat sfârșit pentru fanii tinerei care a făcut senzație în Qatar! S-a pozat topless
Citește și...
Sile Camataru s-a laudat cu rudele din Parlament in fata judecatorilor si s-a
Sile Camataru s-a laudat cu rudele din Parlament in fata judecatorilor si s-a "lepadat" de agenda sa

Circ si harmalaie la Curtea de Apel, unde Sile Camataru si fiul sau Mario au pledat pentru eliberarea lor. Sile a sustinut ca procurorii i-au plantat probe, au interpretat gresit discutiile purtate de el la telefon si s-a laudat ca are neamuri in Parlamen

Nutu Camatru le-a cerut judecatorilor sa-i faca o injectie letala. Amanta lui era in sala
Nutu Camatru le-a cerut judecatorilor sa-i faca o injectie letala. Amanta lui era in sala

Nutu Camataru s-a plans in instanta ca este considerat infractorul de serviciu. Dar nu a reusit sa-i convinga pe magistrati ca este o victima a procurorilor.

In fata judecatorilor, Sile Camataru a cerut sa intre in cusca leilor.
In fata judecatorilor, Sile Camataru a cerut sa intre in cusca leilor. "Simba m-ar lua in brate"

Un nou episod razboinic s-a consumat astazi intre clanurile Sportivilor si Camatarilor. Cele doua grupari s-au infruntat de aceasta data la proces.

Recomandări
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia
Ucraina a retras de urgență o temută armă americană de pe front. Este prea slabă în lupta cu Rusia

Armata Ucrainei a decis să retragă una dintre armele pe care i le-a furnizat Washingtonul, după ce s-a constatat că este vulnerabilă în timpul atacurilor rusești.

Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare
Cine sunt politicienii cu dosare penale care candidează la alegerile locale. La Iași, primarul Mihai Chirica are 4 dosare

Acuzațiile procurorilor și dosarele penale întocmite pe numele lor nu îi țin pe politicieni departe de funcții. 

Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump.
Curtea Supremă din SUA a dezbătut imunitatea penală a lui Trump. "Fără ea, nu vei face nimic, devii un președinte onorific"

Curtea Supremă a SUA a dezbăutut, joi, imunitatea penală a lui Donald Trump. Majoritar conservatoare, aceasta a părut să respingă argumentele candidatului republican la Casa Albă.