Ursul Baloo luat de pe proprietatea lui Nutu Camataru a fost operat si sterilizat

Ultima actualizare: 22-03-2013 07:14

Baloo, unul dintre cei doi ursi confiscati de pe proprietatea lui Nutu Camataru si mutati la Zoo Bucov de langa Ploiesti, a fost operat pentru inlaturarea unui abces din zona gatului si sterilizat de catre doi veterinari ai Vier Pfoten.

Operatia a fost facuta luni de catre doi veterinari, in colaborare cu medici parteneri ai organizatiei, in clinica mobila a Vier Pfoten adusa la Zoo Bucov din Ploiesti, informeaza Mediafax.

Ursul si-a revenit din anestezie la scurt timp dupa operatie, iar starea lui este in prezent foarte buna, se precizeaza in comunicatul ONG-ului.

Ursul Baloo si sora acestuia, a caror varsta este estimata la aproximativ doi ani, au fost mutati intr-un nou amplasament, mult mai mare, cu o suprafata de 8.000 de metri patrati. Dupa o perioada de acomodare, ursii vor imparti acest spatiu cu cele doua ursoaice mature ale gradinii Zoo Bucov.

Noul amplasament include o portiune generoasa de sol cu iarba, copaci si un bazin cu apa, "elemente care le vor stimula comportamentul specific din mediul natural", mai spun reprezentantii Vier Pfoten.

Cei doi ursi, alaturi de patru lei, au fost transferati de pe proprietatea lui Nutu Camataru la Zoo Bucov pe 27 februarie 2013, printr-un transport asigurat de Vier Pfoten la solicitarea, Garzii Nationale de Mediu, a Inspectoratului General al Politiei si Autoritatii Nationale Sanitare Veterinara.

Liderii clanului Camatarilor, Ion si Vasile Balint, precum si Radu Cristian Rosca, liderul gruparii Sportivilor, au fost arestati preventiv in 23 februarie.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu care au descins in 25 februarie pe proprietatea lui Nutu Camataru au constatat ca acolo erau crescuti patru lei - doi adulti si puii lor - si doi ursi, fara documentele aferente, dispunandu-se relocarea acestor animale.

Cei patru lei si cei doi ursi ridicati de la resedinta lui Nutu Camataru au ajuns, in dupa-amiaza de 27 februarie, la Gradina Zoologica de la Bucov, situata la cativa kilometri de Ploiesti si aflata in cadrul Parcului Memorial Constantin Stere din subordinea Primariei municipiului Ploiesti.

Purtatorul de cuvant al Primariei Ploiesti, Alina Istratescu, declara atunci ca animalele vor ramane in incinta Gradinii Zoo de la Bucov timp de o luna si jumatate. Istratescu mai preciza ca leii mananca noua kilograme de carne pe zi fiecare, iar pentru hrana zilnica a fiecaruia dintre cei doi ursi este nevoie de 12 kilograme de alimente, mancarea fiind asigurata de Zoo Bucov.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO