Pui de urs, adus în rezervația Zărnești, după ce a fost găsit de turiști

Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Joi 17 Mai 2018 16:27
Categorie: Actualitate

Poveste înduioşătoare din Braşov: un pui de urs de numai 4 luni a fost adus la rezervația din Zărneşti de câțiva turişti care l-au găsit la marginea pădurii, pe când stăteau la grătar.

O zi întreaga animalul nu a plecat de lângă ei și, cum mama lui nu a apărut, oamenii au decis să nu îl abandoneze acolo. Este ursul cu numărul 100 ajuns în rezervaţie, iar îngrijitorii l-au înconjurat de dragoste din prima clipă. Din păcate, există riscul ca el să nu mai ajungă în sălbăticie niciodată.

Brigitte Bardot, cum au numit-o îngrijitorii pe micuţa ursoaică, a fost lăsată joi într-un țarc special, numai al ei. Are culcușul pregătit, piscină și copaci pe care să se cațere. S-a arătat curioasă de tot ce e în jur, a adulmecat locul şi a alergat în voie. Ba chiar a prins curaj şi a intrat în apă, să se bălăcească.

Florin Ticușan, managerul rezervației: "Am fost ca o mamă pentru ea, în ghilimele, i-am dat de mâncare de 4-5 ori pe zi. Este un urs cu personalitate, este femelă și are toate șansele să fie reabilitată în următoarea perioadă".

Nu se ştie dacă puiul s-a pierdut de mamă, ori aceasta a păţit ceva rău. Turiştii spun că a apărut lângă ei când a simţit miros de grătar, apoi i-a tratat ca pe nişte tovarăşi de joacă.

Paula Ciotlos: "Mama nu a părut în zonă, iar dacă ar fi fost în zonă sau în viaţă cu siguranţă ar fi apărut pentru că nicio ursoiacă nu îşi lasă puiul de izbelişte. Oamenii s-au gândit să nu îl lase prada altor animale sălbatice sau să rişte să moară de foame".

Brigitte va rămâne în acest ţarc, departe de ochii turiştilor, cel puţin un an. Abia după aceea va fi mutată alături de ceilalţi 5 pui aflaţi în rezervaţie. Acolo ar putea fi zărită de vizitatori.

Cristina Lapis, preşedintele asociaţiei "Milioane de prieteni": "Va sta o perioadă numai între ursuleţi de vârsta ei, se va putea cu siguranţă elibera dacă se va crea acea arie naţională despre care s-a vorbit la Ministerul Mediului. Dacă nu, va rămâne în rezervaţie până la adânci bătrâneţi".

În judeţul Harghita există singurul centru din Europa pentru reabilitarea puilor de urs rămaşi orfani, susţinut de World Wide Fund for Nature.

Toţi cei crescuţi acolo se întorc în sălbăticie, când împlinesc vârsta la care se descurcă singuri. Centrul este însă puţin cunoscut pentru că îngrijitorii vor ca oamenii să nu-i tulbure pe ursuleţii aflaţi acolo.

Un pui de urs a venit printre turişti, pe malul Lacului Sfânta Ana. Reacţia oamenilor
Un pui de urs a venit printre turişti, pe malul Lacului Sfânta Ana. Reacţia oamenilor
VIDEO PROTVPLUS.RO
sofer craiova spital
A intrat cu maşina în uşile de acces ale Spitalului Judeţean Craiova. Explicația șoferului
Motivul pentru care trei turişti aflați în Masivul Făgăraş au sunat la 112
Un bărbat a murit după ce maşina la care repara a căzut peste el
Ar putea fi cel mai bun an pentru vânătoarea de la Balc. Anunțul lui Ion Țiriac
Scandal între traficanți de țigări și poliție într-o piață din Drobeta Turnu Severin
Isprava unui tânăr din Bacău care a vrut să-şi impresioneze iubita
galati, batran, batut
Reacția recidivistului care a bătut un bătrân în Galaţi şi i-a furat 500 de euro şi telefonul
Fata ucisă, din Constanța, s-ar fi certat cu tatăl ei din cauza internetului. Mărturia mamei
Cum a murit de fapt fata de 14 ani, din Constanța, ucisă de tatăl ei
Trei reţinuți pentru trafic de droguri de mare risc. Ajungeau și în cluburile din Capitală
Accident cu 3 răniți lângă Timișoara. Ambii șoferi erau băuți
A intrat cu țigara aprinsă în garsonieră și a provocat o explozie devastatoare