Director din Primaria Capitalei, dus la DNA in catuse. Ar fi primit 2 masini germane pentru a da lucrari unor firme
Directorul Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, Madalin Dumitru, a fost retinut, joi, de procurorii anticoruptie, in dosarul in care este suspectat ca ar fi dat preferential contracte unor firme, pentru diverse lucrari.
Madalin Dumitru a fost scos din sediul Directiei Nationale Anticoruptie cu catuse la maini si urcat intr-o masina a anchetatorilor.
Madalin Dumitru este seful Directiei Infrastructura a Primariei Generale. Procurorii spun ca el se ocupa de alegerea proiectelor ce trebuie dezvoltate, stabilea termenii ofertelor si modul in care se faceau platile. In aceasta calitate, nu ar fi trebuit sa conduca firme private, insa anchetatorii spun ca Madalin Dumitru si-a vazut mai departe de afacerile sale si chiar si-a acordat bani si alte foloase.
Potrivit unor surse judicare, pe numele lui Madalin Dumitru a fost emisa o ordonanta de retinere pentru 24 de ore, in dosarul in care se fac cercetari pentru presupuse fapte de coruptie si asimilate infractiunilor de coruptie, care ar fi fost comise in perioada 2011-2014.
Conform comunicatului DNA, Madalin Dumitru e acuzat de fals in declaratii, efectuarea de acte de comert incompatibile cu functia detinuta, participare la delapidare in forma continuata, luare de mita, abuz in serviciu si trafic de influenta.
Procurorii spun ca directorul din Primaria Capitalei ar fi omis sume importante din declaratia de avere, ar fi semnat pentru lucrari la Pasajul Baneasa care nu s-au facut niciodata si ar fi primit doua autoturmisme - un Mercedes si un BMW X6 - de la 2 firme carora le-a obtinut contracte.
In 28 mai, procurorii DNA au facut 20 de perchezitii in Bucuresti si in judetul Ilfov, la institutii publice, printre care si la Primaria Capitalei, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile unor persoane.
Anchetatorii au ridicat atunci documente din biroul lui Madalin Dumitru si de la locuinta acesta, precum si din celelalte imobile perchezitionate.
Surse judiciare declarau, pentru MEDIAFAX, ca Madalin Dumitru, directorul Directiei Infrastructura din Primaria Capitalei, este suspectat ca a dat preferential contracte unor firme, pentru diverse lucrari. In acelasi dosar este suspectata si sotia acestuia.
Directia Nationala Anticoruptie preciza, intr-un comunicat de presa, ca in acest caz sunt vizati "functionari cu atributii in derularea de contracte finantate din bani publici".
Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, declara, vineri, ca municipalitatea a pus la dispozitia DNA toate actele cerute de anchetatori, legate de Madalin Dumitru. Oprescu preciza ca procurorii DNA au cerut mai multe acte, printre care contracte de achizitii si alte documente din perioada 2010-2014, privind mai multe proiecte de infrastructura.
Procurorii DNA au audiat, saptamana trecuta, reprezentantii unor societati comerciale, contractori si subcontractori ai programelor derulate prin Directia Infrastructura din Primaria Capitalei, care au calitate de martori in dosar, au declarat, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.
Potrivit declaratiei de avere din iunie 2013, Madalin Dumitru are doua terenuri intravilane, unul in judetul Dambovita si altul in Bucuresti, in suprafata de 500 de metri patrati, respectiv 220 de metri patrati, cumparate in 2003 si, respectiv, 2004.
Directorul Directiei Infrastructura mai detine trei apartamente in Bucuresti, in suprafata de 42, 45 si 65 de metri patrati, cumparate in 1996, 2006 si 2007, doua case de locuit, de 200 si, respectiv, 240 de metri patrati, in Capitala si Ilfov, cumparate in 2006 si 2002, precum si un spatiu comercial de 1.000 de metri patrati, in Dambovita, cumparat in anul 1996.
Madalin Dumitru a mentionat in declaratia de avere ca are datorii de 270.000 de euro si, respectiv, 252.000 de euro, la Egnatia, scadente in 2036 si 2031, precum si de 18.000 de euro, la Banca Transilvania.
Dumitru a incasat in anul fiscal anterior declaratiei de avere, 30.400 de lei in baza contractului de munca de la Primaria Capitalei, iar sotia acestuia a avut, tot din salariu, venituri de 30.000 de lei.
Acesta a mentionat in declaratie si veniturile din alte surse, respectiv trei antecontracte de vanzare in urma carora a incasat 150.000 de euro si 500.000 de lei.