Unităţile de cazare de la munte au fost ocupate în proporţie de peste 60% de Crăciun şi Revelion
Administratorii de hoteluri şi restaurante fac bilanţul sejururilor de Crăciun şi Revelion. Deşi anul acesta au lipsit petrecerile cu hore artificii şi concerte cifrele nu sunt tocmai rele.
Unităţile de cazare de la munte au fost ocupate în proporţie de peste 60%, iar încasările au depăşit aşteptările gazdelor. În plus, copiii încă au vacanţă, aşa că turiştii continuă să meargă în staţiuni, în căutarea unui petec de zăpadă.
Chiar şi fără zăpadă, Poiana Braşov a atras în primele trei zile ale anului aproape 15 mii de turişti. Sunt însă doar cei care au urcat în Masivul Postăvaru şi au fost număraţi la trecerile prin turnichete. Pe restul care au creat aglomeraţia fără precedent de pe DN1 nu i-a contabilizat încă nimeni.
Pentru proprietarii de hoteruluri şi restaurante, tot acest val a însemnat o gură de oxigen după multe luni în care nu le-a trecut pragul niciun turist.
Gabriel Roșca, manager de hotel: "Clienţii vin în continuare, dar încă nu a venit zăpada. Dacă va fi şi zăpadă, vă garantez că nu vom avea camere libere".
Închis la interior, acest restaurant cu specific tradiţional are rezervate toate locurile de pe terasa exterioară. Clienţii au continuat să vină şi luni iar comanda medie de persoană a fost de o sută de lei pentru un prânz cu trei feluri de mâncare.
Cătălin Popescu, șef de restaurant: "Perioada asta este neaşteptat de încărcată. A fost un sezon destul de benefic. Neaşteptat de bun. Ca şi fluctuaţie de clientelă suntem destul de mulţumiţi".
Şi în Staţiunea Rânca, din munţii Parâng, bilanţul sărbătorilor este bun. După o vară în care s-au uitat lung după clienţi, cabanierii sunt asaltaţi de turişti şi greu mai găseşti un loc de cazare. Transalpina a fost şi luni un lung şir de maşini pe ambele sensuri.
Turiştii ajunşi luni în staţiune au avut parte de o ploaie zdravănă, deşi de acum încolo se anunţă ninsori abundente.
Turist: "Sperăm să şi ningă decât să plouă, pare frumos, suntem pentru prima dată".
Adelin Maria, cabanier: "E o gură de oxigen destul de bună pentru că am avut rezultate financiare destul de bune la sfârşit de an".
Constantin Pănescu, cabanier: "Până pe 10, duminică, toată staţiunea va fi la 90% şi peste la capacitate se duc bani şi la buget, noi începem să ne mai revenim puţin".
În această perioadă, o noapte de cazare costă în jur de 150 de lei.
Sursa: Pro TV
Etichete: turism, munte, aglomeratie, dn1, craciun, revelion,
Dată publicare:
04-01-2021 18:07