Un vasluian ar fi fost bătut de 3 ori de poliție în aceeași zi. Imagini cu agresiunile


Ultimul update: Miercuri 15 Mai 2019 18:25
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2019 16:43
Categorie: Stiri actuale

Procurorii din Vaslui trebuie să facă lumină în cazul unei înfruntări violente dintre doi poliţişti şi un sătean. Cel din urmă a şi fost arestat, pentru ultraj, după întâmplare.

Conflictul a fost suprins, parţial, de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum unul dintre poliţisti îl loveşte cu pumnul pe bărbatul de 41 de ani. Acesta a fost încătuşat apoi şi dus la Poliţia Bârlad. De acolo, avea să fie luat cu Salvarea, după interogatoriu.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum săteanul este adus cu maşina la postul de poliţie. Iar când coboară, unul dintre cei doi poliţişti îl loveşte cu pumnul.

Intervine şi colegul său şi toţi trei bărbaţii cad la pământ. Poliţiştii reuşesc apoi să îl încătuşeze pe sătean şi îl bagă înapoi în maşină. Scena durează câteva minute.

Apoi, bărbatul este dus la Poliţia Bârlad. Nu se ştie ce anume s-a întâmplat aici, dar nevasta victimei a aflat mai târziu că soţul sau e în spital.

Soția victimei: ”Pe la 7 seara mă sună de la spital că soţul e bătut, la spital. Are leziuni la stomac, la cap. La Bârlad l-au bătut mai tare, a zis soţul, de a leşinat şi l-au dus cu salvarea la spital.

Medic: ”SAJ a fost solicitat la Poliţia Bârlad, la un cetăţean de 41 de ani care acuza că a fost bătut chiar în sediul poliţiei. Echipajul a găsit pacientul conştient şi stabil hemodinamic, dar cu echimoză, adică o marcă traumatică la nivelul extremităţii cefalice şi acuzând dureri abdominale. A declarat că a fost agresat de poliţie.

Pe lângă scena filmată de la postul comunal şi interogatoriul de la Bârlad, a mai existat un al treilea episod al scandalului. A fost primul din ziua respectivă. Poliţiştii au fost chemaţi să intervină, de către o vecină a bărbatului de 41 de ani, cu care acesta se certa de la o păşune. Întâlnirea dintre poliţişti şi sătean a fost tensionată din start.

Soția victimei: ”A venit soţul. L-a tras de buzunare de la vestă pe domnul poliţist Bogdan de la Iveşti şi a căzut jos. Eu filmam în timp ce îl brusca pe soţ. S-a sculat de jos şi mi-a şters filmarea din telefon. L-a luat pe după gât pe soţ şi l-a băgat în maşină forţat.

Reprezentanţii IPJ spun că săteanul arestat pentru ultraj a fost cel care a provocat scandalul atât iniţial, cât şi la post, acolo unde înfruntarea a fost filmată de camerele de supraveghere.

Purtător de cuvânt IPJ Vaslui: ”Bărbatul nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor, a coborât din autospecială şi a devenit violent, atât verbal, cât şi fizic. Totodată, le-a adresat injurii celor doi agenţi, încercând să lovească pe unul dintre ei. Au procedat la imobilizarea lui.

Primar comuna Pochidia: ”Nu e atitudine de poliţist, nu ştiu ce a fost iniţial acolo, nu e corect. Tăvăleala de acolo nu face cinste. Cred că au exagerat.

Poliţiştii implicaţi în scandal sunt cercetaţi de Parchet. La fel ca săteanul arestat. Potrivit IPJ Vaslui, acesta a mai făcut puşcărie, pentru furt.

Scandal la Oradea, după ce statuia lui Mihai Viteazul a fost ridicată din piața centrală
Scandal la Oradea, după ce statuia lui Mihai Viteazul a fost ridicată din piața centrală
VIDEO PROTVPLUS.RO
Cutremur
Un cutremur s-a înregistrat miercuri seara în județul Buzău
Frații acuzați că i-au dat mită Elenei Udrea au scăpat definitiv de proces
Prima declaraţie a lui Vasile Hodiș, anchetat în cazul uciderii disidentului Gheorghe Ursu
Dramă în Teleorman: o fetiță de 2 ani a murit, spulberată de un șofer. Sora ei, în stare gravă
Anunțul făcut de ministrul Transporturilor despre proiectul privind serviciile de ridesharing
Începe reabilitarea Autostrăzii Soarelui, între București și Fundulea. Cât durează lucrările
vestigii arheologice
Tezaurul descoperit în Neamț de un poliţist căutător de comori. FOTO
O tânără a fost luată de pe stradă în București și obligată să întrețină relații sexuale
Culisele întâlnirii de la Transporturi cu privire la Uber, Bolt și Clever. Prețurile au explodat
Tacâmurile, bețișoarele și paiele din plastic, interzise. Statele UE au termen 2 ani
Preotul acuzat de pornografie infantilă. Superiorii îl lasă să slujească în biserică
Cazul femeii care a căzut din ambulanța care o ducea la spital. Se cer măsuri drastice