Un vasluian ar fi fost bătut de 3 ori de poliție în aceeași zi. Imagini cu agresiunile


Ultimul update: Miercuri 15 Mai 2019 18:25
Data publicarii: Miercuri 15 Mai 2019 16:43
Categorie: Stiri actuale

Procurorii din Vaslui trebuie să facă lumină în cazul unei înfruntări violente dintre doi poliţişti şi un sătean. Cel din urmă a şi fost arestat, pentru ultraj, după întâmplare.

Conflictul a fost suprins, parţial, de camerele de supraveghere. În imagini se vede cum unul dintre poliţisti îl loveşte cu pumnul pe bărbatul de 41 de ani. Acesta a fost încătuşat apoi şi dus la Poliţia Bârlad. De acolo, avea să fie luat cu Salvarea, după interogatoriu.

În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum săteanul este adus cu maşina la postul de poliţie. Iar când coboară, unul dintre cei doi poliţişti îl loveşte cu pumnul.

Intervine şi colegul său şi toţi trei bărbaţii cad la pământ. Poliţiştii reuşesc apoi să îl încătuşeze pe sătean şi îl bagă înapoi în maşină. Scena durează câteva minute.

Apoi, bărbatul este dus la Poliţia Bârlad. Nu se ştie ce anume s-a întâmplat aici, dar nevasta victimei a aflat mai târziu că soţul sau e în spital.

Soția victimei: ”Pe la 7 seara mă sună de la spital că soţul e bătut, la spital. Are leziuni la stomac, la cap. La Bârlad l-au bătut mai tare, a zis soţul, de a leşinat şi l-au dus cu salvarea la spital.

Medic: ”SAJ a fost solicitat la Poliţia Bârlad, la un cetăţean de 41 de ani care acuza că a fost bătut chiar în sediul poliţiei. Echipajul a găsit pacientul conştient şi stabil hemodinamic, dar cu echimoză, adică o marcă traumatică la nivelul extremităţii cefalice şi acuzând dureri abdominale. A declarat că a fost agresat de poliţie.

Pe lângă scena filmată de la postul comunal şi interogatoriul de la Bârlad, a mai existat un al treilea episod al scandalului. A fost primul din ziua respectivă. Poliţiştii au fost chemaţi să intervină, de către o vecină a bărbatului de 41 de ani, cu care acesta se certa de la o păşune. Întâlnirea dintre poliţişti şi sătean a fost tensionată din start.

Soția victimei: ”A venit soţul. L-a tras de buzunare de la vestă pe domnul poliţist Bogdan de la Iveşti şi a căzut jos. Eu filmam în timp ce îl brusca pe soţ. S-a sculat de jos şi mi-a şters filmarea din telefon. L-a luat pe după gât pe soţ şi l-a băgat în maşină forţat.

Reprezentanţii IPJ spun că săteanul arestat pentru ultraj a fost cel care a provocat scandalul atât iniţial, cât şi la post, acolo unde înfruntarea a fost filmată de camerele de supraveghere.

Purtător de cuvânt IPJ Vaslui: ”Bărbatul nu a respectat dispoziţiile poliţiştilor, a coborât din autospecială şi a devenit violent, atât verbal, cât şi fizic. Totodată, le-a adresat injurii celor doi agenţi, încercând să lovească pe unul dintre ei. Au procedat la imobilizarea lui.

Primar comuna Pochidia: ”Nu e atitudine de poliţist, nu ştiu ce a fost iniţial acolo, nu e corect. Tăvăleala de acolo nu face cinste. Cred că au exagerat.

Poliţiştii implicaţi în scandal sunt cercetaţi de Parchet. La fel ca săteanul arestat. Potrivit IPJ Vaslui, acesta a mai făcut puşcărie, pentru furt.

VIDEO PROTVPLUS.RO
Alina și Cezar față în față în bătălia pentru marele premiu. Ce plating-uri au prezentat în fața chefilor

04:05
Cezar Marin față în față cu chefii . Ce au spus chefii despre farfuria sa

01:06
Alina Gologan și farfuria ei de tartar de somon. Cum s-a descurcat

01:24
Ionuț pierde bătălia MasterChef și iese din concurs

00:53
Alina, Cezar și Ionuț față în față în finala MasterChef. Au de gătit patru feluri de mâncare

02:05
FINALA MASTERCHEF: Moment emoționant - Cei trei finaliști sunt susținuți de familie

04:20
Echipa României, premiată pentru "Cele mai bune praline" la Concursul Mondial de Patiserie, Gelaterie și Ciocolaterie

11:44
Mihai Trăistariu, între celebritate și austeritate

Mihai Trăistariu: "Este o bătălie cruntă, am făcut acele poze pentru că nu mă mai auzeam"


13:42
Mihai Bobonete împreună cu gașca din Las Fierbinți, despre viața din spatele celebrității

Bobonete: "Celebritatea nu m-a luat prin surprindere, eram pregătit"


14:09
Echipa "România, te iubesc" lansează cartea "Ne facem bine"

Cartea "Ne facem bine", o antologie de fapte văzute și vorbite la "România, te iubesc"


10:23