Un urs din Arges, suspectat ca si-a facut un obicei sa patrunda in masini si sa le distruga. "Nimeni n-a luat nicio masura"

Ultima actualizare: 17-06-2016 00:22
Un urs din Arges, suspectat ca si-a facut un obice...
Un urs a devastat masina unui cioban din Arges. Ce...

Daca mergeti pe munte in aceasta vara, aveti grija unde va lasati proviziile. Sora unui cioban din Arges a facut imprudenta sa parcheze la marginea padurii masina plina cu branza de burduf.

Atras de miros, un urs a distrus autoturismul, ca sa se infrupte din branza. Nimeni nu i-a stat in cale.

Femeia a lipsit de la masina numai o jumatate de ora, cat a urcat cateva sute de metri la stana fratelui, in apropiere de Dambovicioara. La intoarcere, si-a gasit masina distrusa iar inauntru, instalat comod, un urs. Ingrozita, a fugit mancand pamantul impreuna cu fiul ei de 13 ani inapoi la stana.

Victorita Simion: "Mami, cine e in masina la noi? Si a scos ursul capul pe fereastra. Noi ne-am intors imediat speriati, am alergat iute la stana inapoi. Masina era devastata, facuta praf. Stopuri, bara smulsa, cascavalul, branza, toate mancate si am gasit chiar azi dimineata firimituri si bucati de branza prin padure."

Victorita a sunat la 112 si dupa aceea si-a facut curaj sa coboare, ca sa vada ce s-a intamplat cu masina ei. Ironia sortii: si autoturismul fratelui ei a fost distrus, in urma cu cateva luni, tot de un urs cu acelasi mod de operare.

Victorita: "De 3 ori i-a distrus masina fratelui meu Nelus si nimeni nu a luat nicio masura.
Reporter: "Credeti ca e acelasi urs?"
Victorita Simion: "Eu asa cred, ca si la el s-a suit pe pavilion sus si i-a distrus caroseria."

Specialistii spun insa ca femeia a facut o greseala. Nu trebuia sa lase mancare intr-o zona in care exista o populatie numeroasa de ursi carpatini. Mai ales ca locul unde a parcat masina se afla in apropierea unei stane.

Ion Sanduloiu, sef Salvamont Arges: "Ursul are un miros mult mai bun decat al cainelui, poate sa-si dea seama unde este mancarea. Ambalajele de plastic nu blocheaza mirosul pentru un urs. Noua ni se pare ca ar bloca dar, nu, cat ar fi de gros plasticul, moleculele de miros ies."

Ursul sau ursii care au facut o pasiune pentru masini i-au adus la disperare pe localnici, dar autoritatile nu pot interveni, pentru ca ursii nu au atacat oameni, doar si-au cautat hrana.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO