Un tanar din Radauti a murit la o zi dupa ce a dat examenul de bacalaureat. Medicii care l-au tratat, acuzati de malpraxis

Ultima actualizare: 08-07-2014 07:11

Acuzatii grave de malpraxis la Radauti. Familia unui tanar de 19 ani sustine ca medicii din oras nu l-au ingriit cum trebuie, iar baiatul a murit cu zile, in floarea varstei.

Dupa examenul de bacalaureat, a mers la spital cu dureri de burta. Doctorii i-au dat calmante si l-au trimis acasa, iar a doua zi a murit in bratele mamei, din cauza unui blocaj intestinal, dupa cum arata autopsia.

Ilie terminase liceul anul trecut, iar acum voia sa dea Bac-ul. S-a pregatit temeinic si visa sa urmeze o facultate. Miercuri, la a doua proba a examenului, s-a plans de dureri puternice in abdomen. Mama l-a dus la medicul de familie, care l-a trimis la Camera de Garda a Spitalului Judetean de Urgenta din Radauti, Suceava.

Nicolae Carcea, bunicul baiatului: "Acolo i-a facut niste analize si i-a spus ca e bun pentru orice, sa vina acasa. L-a trimis acasa. I s-a facut rau acasa, luand pastile, dar nu le-a luat pe toate, 2-3 daca a luat. I s-a facut rau baiatului a 2-a zi si a murit in mainile noastre, aici in casa."

Familia sustine ca Ilie putea fi salvat daca medicii nu l-ar fi tratat cu superficialitate.

Dorina Mutescu, mama baiatului: "Trebuia sa-l vada la ecograf si sa-l opreasca daca a vazut ca e ceva mai rau, sa-l opreasca la spital. Si nu sa-l trimita acasa si a 2-a zi sa moara in mainile mele. Nicio problema, niciodata nu a avut nicio problema, nici de stomac, nici nimic, nici nu a fost internat."

Necropsia a aratat ca baiatul de 19 ani a murit din cauza unei ocluzii intestinale, adica blocarea intestinelor cauzata cel mai adesea de inflamatii interne. Ilie era un baiat ambitios. Voia sa-si faca un rost in viata si sa-si ajute familia.

Valeria Carcea, bunica baiatului: "Spunea ca el nu se lasa asa, trebuie sa faca o facultate."

Ionut Epureanu, inspector principal IPJ Suceava: "Politistii s-au autosesizat in legatura cu decesul unui tanar de 19 ani. In aceasta cauza nu au fost identificate antecedente medicale, politistii au demarat o ancheta si au dispus efectuarea unei necropsii."

Familia vrea sa faca plangere la Colegiul Medicilor. Contactata, conducerea spitalului din Radauti a declarat ca va comenta cazul saptamana viitoare.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO