A suferit o ruptura de splina, dupa ce a cazut cu bicicleta intr-o groapa din Bucuresti. Tanarul a dat primaria in judecata

Ultima actualizare: 29-01-2015 00:04

Un tanar de 31 de ani e hotarat sa dea in judecata Primaria Bucurestiului, dupa ce a cazut cu bicicleta intr-o groapa de pe strada Stirbei Voda.

In urma cazaturii a suferit hemoragie interna si ruptura de splina, iar viata i s-a schimbat complet. Va trece mult timp pana cand va putea sa urce din nou pe bicicleta. Polistii au deschis un dosar penal de vatamare corporala din culpa.

"Cand am ajuns in aceasta zona, pur si simplu am cazut, am inceput sa zbor si cand am avut impactul cu solul am simtit o durere puternica. Noroc ca eram cu un prieten care m-a adunat de pe jos. Era bezna, aici era o groapa foarte mare, care ulterior a fost astupata", a spus Mihai Costin.

Se intampla vara trecuta, pe strada Stirbei Voda din Capitala. Mihai a ajuns la spital cu ruptura de splina si a avut noroc, spun medicii, sa supravietuiasca. Cazul lui a ajuns si in atentia politistilor rutieri.

"Vorbim de un dosar penal pentru vatamare corporala din culpa. Toate activitatatile se desfasoara sub indrumarea stricta a procurorului de caz", a spus inspector Andrei Codau, de la Brigada Rutiera.

Mihai si-a revenit greu in urma accidentului, pentru ca si-a pierdut splina. Jumatate de an a luptat sa se recupereze: "Viata mea s-a schimbat radical si nici recuperarea nu a fost prea placuta. Nu cred ca o sa mai merg cu bicicleta vreodata sau daca o sa mai merg, probabil ca o sa fie in parc".

El acuza acum Primaria Bucurestiului ca nu are grija de strazi. Din cauza neglijentei edililor, s-au format gropi in asfalt, iar el a cazut intr-una din ele.

"Noi vom solicita despagubiri civile. Daca i s-ar intampla unui sofer, in cel mai rau caz ar trebui sa schimbe o anvelopa sau roata. Unei persoane i s-a intamplat sa fie la un pas de moarte, fiindu-i pusa viata in pericol si fiindu-i extirpat un organ", a spus Ion Varzaru, avocat.

Acum, strada Stirbei Voda este asfaltata. Groapa care l-a lasat fara splina pe Mihai a fost acoperita. Administratia Strazilor nu a raspuns Politiei Rutiere care i-a cerut sa spuna cui apartine responsabilitatea pentru gropile din asfalt.

Reprezentantii Administratiei Strazilor Bucuresti au spus: "Regretam incidentul nefericit, gropile aparute in carosabil au cauze multiple: interventie, asfalt deteriorat".

Primaria Capitalei va fi chemata in judecata, dupa ce poltistii rutieri isi finalizeaza ancheta penala.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO